01 juni 2018
20 min.
4 pers.

Deze bosbes mojito is slank en heerlijk

Als je op dieet bent is alcohol eigenlijk altijd uit den boze. Je neemt natuurlijk ook heel veel calorieën tot je als je alcohol gaat drinken en dan vooral gesuikerde cocktails. Juist om die reden zijn we gaan zoeken naar een caloriebewuste manier om toch te genieten van die heerlijke cocktail. Maak deze heerlijke bosbes mojito en onthoud: geniet, maar drink met mate!

Wat moet je doen?

  • Doe de stevia samen met het water in een middelgrote sauspan. Voeg hier vervolgens de bosbessen aan toe en laat het koken voor 10 minuten.
  • Als het kookt kun je de bosbessen fijnstampen met een vork of lepel.
  • Als het 10 minuten gekookt heeft, kun je het mengsel fijn maken in een blender. Laat het daarna goed afkoelen.
  • Wanneer het goed koud geworden is, doe je een aantal muntblaadjes en 45 milliliter rum in een hoog glas. Voeg 60 gram bosbessenmengsel toe en doe een vierde van het bruisende water bovenop.
  • Garneer het met wat losse bosbessen en geniet!

Lees ook: Zo maak je overheerlijke appeltaartfrietjes met karamelsaus!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: With salt and wit | Beeld: videostill kitchme

Ingrediënten
  • 100 gram stevia (geschikt voor bakken)
  • 240 milliliter water
  • 2 handen vol bosbessen
  • 170 milliliter witte rum
  • Muntblaadjes
  • 240 milliliter bruisend water