20 min.
2 pers.

Hier krijg je nooit genoeg van!

Pasta carbonara eet je doorgaans met spekjes. Voor dit recept hebben we de spekjes echter geruild met stukjes zalm, een smakelijke verrassing waar al je smaakpapillen blij van worden. Lees gauw verder hoe je deze pasta carbonara met zalm maakt! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Zo maak je de pasta carbonara met zalm:

  • Kook de pasta in een ruime pan met kokend water.
  • Verwarm een pan op middelhoog vuur en doe hier wat olie in. Als de olie goed heet is, gooi je de sjalotten en knoflook erin. Roer dit door tot ze glazig zijn.
  • Snijd de zalm in kleine stukken.
  • Klop het ei kapot met wat room en 2 eetlepels Parmezaanse kaas. Strooi er daarna nog een beetje peper bij.
  • Giet de pasta af en doe deze in de pan met de sjalotten en knoflook.
  • Doe het vuur uit en voeg het mengsel van het ei en Parmezaanse kaas toe aan de pan met de pasta.
  • Roer alles goed door elkaar.
  • Doe de zalm en bieslook vervolgens ook in de pan. Tip: houd wat achter de hand voor de laatste stap.
  • Roer de pan goed door en schep het op de borden.
  • Leg de rest van de zalm en bieslook bovenop de pasta.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: Zo maakt Sonja Bakker haar broccoli ovenschotel

Fan van dit recept? Bewaar ‘m op Pinterest!

Bron: Bart’s Fish Tales | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 200 gram gerookte zalm
  • 2 eieren
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 sjalotten, fijngesneden
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 30 gram bieslook, fijngesneden
  • 10 gram room
  • 200 gram pasta
  • Olie
  • Zout en peper