05 augustus 2019
10 min.
4 pers.

Mojito’s met een twist

Op vakantie drinken we maar al te graag een lekkere cocktail. Cocktails zien er kleurrijk en zomers uit en roepen meteen een vakantiegevoel op. We proberen dan ook het liefst elke variant uit, van daiquiri’s tot piña colada’s. Toen we dit recept voor mango mojito’s tegenkwamen, aarzelden we dan ook geen moment: deze cocktail moesten we maken! En we werden niet teleurgesteld. Het is een heerlijke zoete en fruitige variant op de originele mojito. Weer eens iets anders!

Wanneer ga jij deze mojito maken?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je deze fruitige mango mojito’s:

  • Breng de suiker en het water in een klein steelpannetje aan de kook. Zet het vuur laag en laat koken totdat de suiker helemaal gesmolten is. Haal de pan vervolgens van het vuur en laat het suikermengsel afkoelen.
  • Doe de stukjes mango samen met het suikermengsel, limoensap, de rum en 250 milliliter water in de blender en meng tot een glad geheel. Zeef het mengsel boven een kan en vang hierin het sap op. Voeg vervolgens de rest van het water toe en wat blaadjes munt. Roer goed door en zet in de koelkast.
  • Genieten maar!

Lees ook: Cocktailrecept: una paloma blanca

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Laura in the Kitchen | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 4 eetlepels kristalsuiker
  • 1 liter water
  • 225 milliliter witte rum
  • 3 rijpe mango's, in stukjes gesneden
  • Sap van 1 limoen
  • Verse munt