Ingrediënten
  • 240 milliliter water
  • 150 gram suiker
  • Een paar takjes verse munt
  • 1 ananas (225 gram voor de puree en een paar blokjes voor de mojito)
  • 1 limoen
  • Ijs
  • 60 milliliter rum
  • 75 milliliter bruisend mineraalwater
redacteur
15 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 240 milliliter water
  • 150 gram suiker
  • Een paar takjes verse munt
  • 1 ananas (225 gram voor de puree en een paar blokjes voor de mojito)
  • 1 limoen
  • Ijs
  • 60 milliliter rum
  • 75 milliliter bruisend mineraalwater

Mojito met een smaakje!

De mojito is een van onze favoriete zomercocktails. De limoen en munt maken hem heerlijk fris en licht, waardoor hij perfect is voor bij de barbecue of op een tuinfeestje. Het leuke van deze cocktail is dat je er heel makkelijk een flavored mojito van kunt maken, oftewel: een mojito met een smaakje. Framboos, passievrucht of blauwe bes; je voegt simpelweg een beetje van je favoriete fruit toe en je mojito wordt net wat specialer. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze variant met ananas? Als dat geen zomergevoel oproept…

Deze cocktail doet het geweldig op feestjes!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de ananas-mojito’s met munt:

  • Begin met het maken van de ananaspuree. Hiervoor doe je het water en de suiker in een klein steelpannetje. Breng het mengsel aan de kook en blijf roeren totdat de suiker is verdwenen. Dit zal enkele minuten duren. Haal de pan van het vuur en roer wat verse munt door het suikermengsel. Laat even staan. Terwijl de siroop afkoelt, snijd je de ananas in kleine blokjes. Doe 225 gram van de ananasblokjes in een blender en pureer tot een glad mengsel. Giet de afgekoelde suikersiroop erbij en mix ze kort door elkaar. Giet de ananaspuree in een kommetje en zet in de koelkast. (De ananaspuree kun je eventueel een paar dagen van tevoren maken. Hij blijft zo’n 3 tot 4 dagen goed in de koelkast)
  • Nu kun je de mojito maken. Snijd hiervoor de limoen in partjes en ananas in stukjes.
  • Neem een cocktailshaker en leg hierin op de bodem de limoenpartjes, stukjes ananas en blaadjes munt. Vul de shaker vervolgens voor driekwart met ijs.
  • Voeg de rum en ananaspuree toe, draai de shaker dicht en schud hem ongeveer 30 seconden.
  • Giet de cocktail in een hoog glas en schenk er wat bruisend mineraalwater bij naar smaak. Doe in het glas een paar ijsblokjes en garneer met verse munt en limoenpartjes.
  • Geniet van je verkoelende drankje!

Lees ook: Recept: perzik-whiskeycocktail

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Barefeet in the Kitchen | Beeld: Videostill