45 min.
10 pers.

Perfect voor het najaar!

In het najaar eten we het liefst alles met pompoen. Van een smakelijke no bake pompoencheesecake tot een makkelijke pompoensoep. Oud-winnares Elizabeth van Heel Holland Bakt combineert het beste van twee werelden en maakt graag Antilliaanse pompoen-pannenkoekjes: arepa di pompoena. “Dit recept heb ik van jongs af aan mee gekregen van mijn moeder”, aldus Elizabeth. Bakkers klaar? Bakken maar! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de pompoen-pannenkoekjes van Elizabeth:

  • Meng alle ingrediënten samen in een kom.
  • Verwarm een beetje boter of margarine in een pan.
  • Wacht even totdat de pan goed warm is en verdeel dan met een soeplepel wat beslag in het midden van de pan.
  • Beweeg je pan een beetje heen en weer zodat het beslag over de hele pan verdeeld is.
  • Bak de pannenkoek ongeveer 2-3 minuten totdat de bovenkant droog is.
  • Draai de pannenkoek om en bak de pannenkoek nog ongeveer 1-2 minuten op de andere kant.
  • Serveer de pompoenpannenkoek met roomboter en honing.
  • Eet smakelijk!

 

Ook lekker: Recept: zo maak je chocolade eclairs met banketbakkersroom

Bron en beeld: Elizabeth Lopez

Ingrediënten
  • 240 gram havermeel
  • 3 eetlepels suiker
  • 4 theelepels bakpoeder
  • 2 eieren
  • 200 milliliter melk
  • 1 eetlepel kaneel
  • 4 theelepel zonnebloemolie
  • 300 gram pompoen
  • 50 gram rozijnen
  • Optionele toppings:
  • Honing
  • Roomboter