30 + 15-30 min. wachttijd min.
4 pers.

Deze lekkernij kun je zowel in de oven als de airfryer maken

Appeltaart is één van onze favoriete taarten. Het is dan ook niet voor niets een klassieker. Toch kan het nét iets leuker. Deze appeltaart-bloemen zijn prachtig om te zien en smaken verrukkelijk. Dit is een recept voor de echte zoetekauw, want de vele karamel zorgt voor een zoete smaak. Afgetopt met een bol vanille-ijs is dit een ware traktatie. Je maakt de taartjes zowel in de oven als de airfryer. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de appeltaart-bloemen:

In de oven

  • Verwarm de oven voor op 190 °C en vet een middelgrote ovenschaal in met bakspray.
  • Klop in een kleine kom de gesmolten boter, suikers en kaneel door elkaar.
  • Snijd de bovenkant van elke appel eraf. Gebruik een theelepel om het klokhuis eruit te scheppen.
  • Maak met een schilmesje twee cirkelvormige inkepingen in de appel.
  • Leg de appel met de snijkant naar beneden op een snijplank en snijd hem daarna van boven naar beneden door. Maak meerdere banen. Zorg ervoor dat je niet door de kern snijdt, zodat het een geheel blijft en openvalt als een bloem.
  • Leg de gesneden appels in een ovenschaal. Vul elke appel met twee karamel fudge-snoepjes op de plek van het klokhuis.
  • Smeer de appel in met het gesmolten botermengsel.
  • Zet de appels in de oven tot ze zacht zijn, ongeveer 30 minuten.
  • Serveer warm met een bolletje vanille-ijs en besprenkel met karamel.
  • Eet smakelijk!

In de airfryer

  • Klop in een kleine kom de gesmolten boter, suikers en kaneel door elkaar.
  • Snijd de bovenkant van elke appel eraf. Gebruik een theelepel om het klokhuis eruit te scheppen.
  • Maak met een schilmesje twee cirkelvormige inkepingen in de appel.
  • Leg de appel met de snijkant naar beneden op een snijplank en snijd hem daarna van boven naar beneden door. Maak meerdere banen. Zorg ervoor dat je niet door de kern snijdt, zodat het een geheel blijft en openvalt als een bloem.
  • Vul elke appel met twee karamel fudge-snoepjes op de plek van het klokhuis.
  • Smeer de appel in met het gesmolten botermengsel.
  • Leg de gesneden appels in het mandje van de airfryer.
  • Bak gedurende 15 tot 10 minuten op 175 °C.
  • Serveer warm met een bolletje vanille-ijs en besprenkel met karamel.
  • Eet smakelijk!

Tip

Appels kunnen snel bruin worden. Besmeer ze daarom rijkelijk met boter en zorg dat ze na het snijden zo snel mogelijk in de oven of airfryer staan. Heb je wat extra tijd nodig bij de voorbereidingen? Knijp dan wat citroensap over de gehele snijkant, zodat ze minder snel bruin worden.

Ook lekker: Recept: smeuïge chocolate chip-bananenbrood

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish

Ingrediënten
  • Bakspray
  • 4 eetlepels gesmolten boter
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • 4 appels naar keuze
  • 8 karamel fudge-snoepjes
  • Vanilleroomijs
  • Karamelsaus