Ingrediënten
  • 210 gram koekkruimels voor de bodem (bijvoorbeeld Bastogne)
  • 115 gram boter, gesmolten
  • 675 gram roomkaas (3 pakjes)
  • 320 milliliter slagroom
  • 120 gram poedersuiker
  • 340 gram pompoenpuree
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1 theelepel vanille
  • Slagroom, om te serveren
30 min + 6-8 uur wachttijd min.
10-12 pers.

Haal het herfstgevoel in huis met deze heerlijke taart

Hoewel we nog volop genieten van de nazomer, staat de herfst alweer voor de deur. En als er een smaak is die het ultieme herfstgevoel naar boven brengt, is het wel pompoen. Deze no bake pompoencheesecake is makkelijk te maken en perfect voor het najaar. Laten we beginnen! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de pompoencheesecake:

  • Meng in een kom de koekkruimels en gesmolten boter.
  • Doe het koekmengsel voor de bodem in een springvorm van 23 centimeter doorsnede. Zorg ervoor dat er een gelijkmatige bodem ontstaat die aan de zijkanten 2 centimeter omhoog staat.
  • Meng in een grote kom de roomkaas en slagroom. Klop tot er een gladde massa ontstaat, ongeveer 3-4 minuten.
  • Voeg de poedersuiker, pompoenpuree, kaneel en vanille toe en klop tot een glad en luchtig geheel.
  • Giet het cheesecakemengsel in de springvorm en verdeel gelijkmatig.
  • Dek de taart af met plasticfolie en zet 6-8 uur in de koelkast.
  • Garneer de taart met slagroom en serveer.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Recept: zo maak je thuis zelf de Pumpkin Spice Latte van Starbucks

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty

Ingrediënten
  • 210 gram koekkruimels voor de bodem (bijvoorbeeld Bastogne)
  • 115 gram boter, gesmolten
  • 675 gram roomkaas (3 pakjes)
  • 320 milliliter slagroom
  • 120 gram poedersuiker
  • 340 gram pompoenpuree
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1 theelepel vanille
  • Slagroom, om te serveren