10 min.
4 pers.

Makkelijker dan deze makkelijke pompoensoep wordt het niet

Het weer is druilerig en koud, de sneeuwpret is wel weer afgelopen en de lucht is grijs. Op zulke dagen wil je het liefst een ultramakkelijke maaltijd die bij voorkeur een beetje lekker en gezond is ook. Gelukkig hebben wij hier hét gouden recept voor: een pompoensoep in slechts drie stappen.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Fruit de ui zacht in een sauspan met olijfolie op middelhoog vuur.
  • Doe alle andere ingrediënten erbij in de pan en roer ongeveer 3 minuten tot de soep pruttelt.
  • Zet het vuur uit, schep de soep in de kommen, en garneer eventueel met pompoenpitten. Je makkelijke pompoensoep is klaar. Eet smakelijk!

Tip: kies je voor plantaardige room? Dan maak je hier een heerlijk veganistisch gerecht van. Bovendien is dit gerecht in een afgesloten bakje tot wel drie dagen te bewaren in de koelkast. Zo geniet je nog langer van dit superkorte recept!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest! 

Lees ook: Dit zijn de 5 redenen waarom je meer pompoen zou moeten eten

Bron: Elle Eten | Beeld: Pexels, Valeria Boltneva

Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 geraspte, middelgrote ui
  • 800 gram pompoenpuree
  • 1 liter groentebouillon
  • 120 milliliter room
  • 2 theelepels speculaaskruiden (of pumpkin pie spice)
  • ¾ theelepel zout
  • Optioneel: pompoenpitten