Ingrediënten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 gele uien, in halve ringen gesneden
  • 2 eetlepels tijm, fijngesneden
  • Snuf zout en peper
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 800 gram kipfilet, in behapbare stukjes gesneden
  • 1/2 theelepel oregano
  • 2 eetlepels bloem
  • 360 milliliter runderbouillon
  • 100 gram geraspte Gruyère
  • Verse peterselie, fijngesneden, ter garnering
Christel
45 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 gele uien, in halve ringen gesneden
  • 2 eetlepels tijm, fijngesneden
  • Snuf zout en peper
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 800 gram kipfilet, in behapbare stukjes gesneden
  • 1/2 theelepel oregano
  • 2 eetlepels bloem
  • 360 milliliter runderbouillon
  • 100 gram geraspte Gruyère
  • Verse peterselie, fijngesneden, ter garnering

Wij beginnen nu al te watertanden

Franse uiensoep-dipsaus, Franse uiensoep-gehaktballen en Franse uiensoep-tosti; wij zijn dol op varianten op de klassieke Franse uiensoep. Van de uiensoep-champignons konden we ook niet afblijven. Dit keer probeerden we een variant met kip uit en het was heerlijk!

Ga jij dit een keer maken?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de Franse uiensoep-kip?

  • Zet een grote koekenpan op een middelhoog vuur en verhit er 2 eetlepels olijfolie in.
  • Voeg de ui toe en breng op smaak met de tijm, het zout en de peper. Laat 2 minuten op het vuur staan en roer af en toe door.
  • Draai het vuur laag en laat de uien karameliseren. Dit duurt zo’n 25 minuten. Roer regelmatig door.
  • Voeg de knoflook toe en laat nog 1 minuut op het vuur staan.
  • Zet het vuur uit, haal de uien uit de pan en doe in een kom.
  • Doe de stukken kipfilet in een grote kom en voeg de oregano, bloem en een snuf peper en zout toe. Meng dit door elkaar. Elk stukje kip moet volledig bedekt zijn met het bloemmengsel.
  • Doe opnieuw olijfolie in de koekenpan en voeg de stukken kipfilet toe. Bak de stukken goudbruin aan alle kanten op een middelhoog vuur. Dit duurt zo’n 8 tot 10 minuten.
  • Voeg de runderbouillon en gekarameliseerde uien toe en breng aan de kook. Draai het vuur daarna weer laag en laat het geheel nog 10 minuten sudderen.
  • Verdeel de Gruyère over de kip en doe een deksel op de pan. Laat de kaas volledig smelten.
  • Haal de pan van het vuur en serveer de Franse uiensoep-kip met verse peterselie.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: apple crumble met pecannoten

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: videostill Delish