Ingrediënten
  • 115 gram roomboter
  • 200 gram bloem
  • 125 gram gehakte pecannoten + extra pecannoten als garnering
  • 200 gram bruine suiker
  • Een halve theelepel zout
  • 6 grote appels
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 theelepels kaneel
  • Een halve theelepel gember
  • Een halve citroen
  • Vanille-ijs
11 september 2019
10 + 60 min.
8 pers.

Nóg lekkerder dan een versgebakken appeltaart

Begin jij al te watertanden wanneer er alleen al gesproken wordt over een versgebakken appeltaart? Maak je niet druk: wij ook. De versgebakken variant is het lekkerst, alleen vergt dit flink wat tijd en geduld. Wil je even snel wat lekkers in elkaar flansen? Maak dan deze apple crumble met pecannoten. Serveer ‘m met een bolletje ijs en je zal niemand meer horen over een appeltaart. De crumble wint namelijk! 

Een hemels nagerecht.

Zo maak je de apple crumble:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C en vet een grote ovenschaal in met boter.
  • Voeg in een grote kom de bloem, gehakte pecannoten, bruine suiker en zout. Roer alles goed door elkaar. Smelt in een andere kom de roomboter en roer dit door het mengsel.
  • Snijd de appels in parten en meng dit in een kom met de kristalsuiker, kaneel, gember en het sap van de halve citroen. Verdeel de appelparten vervolgens over de ovenschaal.
  • Schep het crumble-mengsel over de appels en druk het een beetje aan.
  • Bak voor ± 50 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
  • Serveer de crumble met een bolletje vanille-ijs. Genieten maar!

Lees ook: Verse croissantjes van de bakker? Je koopt ze net zo goed in de supermarkt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish

Ingrediënten
  • 115 gram roomboter
  • 200 gram bloem
  • 125 gram gehakte pecannoten + extra pecannoten als garnering
  • 200 gram bruine suiker
  • Een halve theelepel zout
  • 6 grote appels
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 theelepels kaneel
  • Een halve theelepel gember
  • Een halve citroen
  • Vanille-ijs