Ingrediënten
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • 60 milliliter (runder)bouillon
  • 240 gram zure room
  • 225 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 60 gram mayonaise
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel verse peterselie
  • Snufje suiker
  • Zout en peper naar smaak
  • Gedroogde bieslook en peterselie om te garneren
15 maart 2019
25 min.
6 pers.

Heerlijk om je naturel chips in te dippen

Het weekend staat voor de deur en dat betekent dat we wat meer mogen snacken van onszelf. De gevulde eieren worden op tafel gezet en ook de chips wordt weer uit de kast gehaald. Naturel chips is erg lekker, maar met een dipsaus erbij is het nóg lekkerder. Ben jij het hiermee eens? Probeer deze Franse uiendipsaus dan eens!

Het is zo gemaakt!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de Franse uiendipsaus?

  • Zet een koekenpan op een middelhoog vuur en verhit de boter en olijfolie erin.
  • Voeg de uien toe en bak zo’n 2 minuten. 
  • Schenk de bouillon erbij en roer door. Bak de uien lichtbruin.
  • Haal de pan van het vuur en laat de uien afkoelen.
  • Doe de zure room, roomkaas en mayonaise in een kom en mix tot een egaal geheel.
  • Roer de gekoelde uien door het mengsel.
  • Voeg de uienpoeder, knoflookpoeder, peterselie en suiker toe en roer door.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Doe de saus in een bakje en bewaar in de koelkast. 
  • Serveer de Franse uiendipsaus met peterselie en bieslook.
  • De saus is heerlijk met chips of groentes.

Ook lekker: Franse uiensoep-gehaktballen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Divas Can Cook | Beeld: videostill 

Ingrediënten
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • 60 milliliter (runder)bouillon
  • 240 gram zure room
  • 225 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 60 gram mayonaise
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel verse peterselie
  • Snufje suiker
  • Zout en peper naar smaak
  • Gedroogde bieslook en peterselie om te garneren