Ingrediënten
  • 2 middelgrote zoete aardappelen
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 eetlepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 grote ui
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • Een paar takjes verse koriander
  • 1 rode chilipeper
  • 2 rode pepers
  • 1 gele peper
  • 1 blik cannellinibonen (400 gram)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
redacteur
50 min.
4-6 pers.
Ingrediënten
  • 2 middelgrote zoete aardappelen
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 eetlepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 grote ui
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • Een paar takjes verse koriander
  • 1 rode chilipeper
  • 2 rode pepers
  • 1 gele peper
  • 1 blik cannellinibonen (400 gram)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)

Perfect voor meatless monday

Er is natuurlijk helemaal niets mis met een klassieke chili con carne. Maar af en toe wil je misschien eens een dagje zonder vlees. Doe je aan meatless monday? Geen paniek: je hoeft hiervoor je eetschema heus niet helemaal om te gooien. Maak de chili gewoon eens zonder vlees! Sin carne dus, maar mét zoete aardappel! Deze chili is het perfecte maaltje voor vegetariërs, of voor vleeseters die af en toe een vleesloze maaltijd op tafel willen zetten. Een bonus: je krijgt ook nog eens een extra portie groente binnen.

Sin carne, maar mét zoete aardappel!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de zoete aardappel-chili:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Leg de blokjes op een ovenplaat en verdeel hierover een eetlepel olie, een snufje kaneel, wat gemalen komijnzaad en paprikapoeder.
  • Rooster de zoete aardappel in de oven, gedurende 35 tot 40 minuten.
  • Snipper ondertussen de ui en snijd de paprika’s. Hak de koriander fijn. Snijd vervolgens de rode en gele pepers in kleine stukjes.
  • Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en voeg de ui, koriander, paprika en rode en gele pepers toe, samen met de specerijen. Bak 15 minuten op laag vuur.
  • Voeg de cannellinibonen toe (met hun vocht) en de tomatenblokjes. Laat 30 minuten rustig sudderen en roer regelmatig. Wanneer de chili te dik is, kun je wat water toevoegen.
  • Haal de zoete aardappel uit de oven en voeg toe aan de pan, samen met de koriander. Voeg zout en peper toe naar smaak.
  • Serveer met rijst en eventueel wat guacamole.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: chili knoflook-champignons

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Jamie Oliver | Beeld: Videostill