Geen plakkerig, klef papje meer

Wij koken regelmatig met couscous en verwerken het in allerlei heerlijke salades en warme gerechtjes. We bereiden de couscous standaard door de korrels te laten wellen in heet water. Doe jij het ook op deze manier? Dan hebben we helaas slecht nieuws: deze methode blijkt namelijk hartstikke fout! Hoe het dan wel moet, vertellen we je hier.

Oeps, we bereiden couscous blijkbaar helemaal verkeerd!

Luchtige korrels

Zeg eens eerlijk: blijf jij soms ook per abuis achter met een iets te natte en kleffe pan couscous? Wij in elk geval wel. Gelukkig bestaat er een oplossing om te voorkomen dat de korrels aan elkaar blijven plakken, namelijk door ze te stomen! Door de couscous te stomen in plaats van te wellen, worden de korrels groter en luchtiger en raken ze los van elkaar. Het resultaat: een perfecte portie couscous!

Stomen

Zo ga je te werk: strooi de couscous in een grote schaal en giet er een scheutje olijfolie bij. Strooi er ook een snufje zout over en roer vervolgens met je handen door de schaal. Het is belangrijk dat je de couscous roert en niet knijpt, anders gaan de korrels teveel aan elkaar plakken. Voeg tussendoor een klein beetje water toe, zodat de korrels goed vochtig worden. Neem vervolgens een stoompan en plaats het deksel erop. Heb je geen stoompan, dan kun je een pan en een vergiet of zeef gebruiken. Plaats het vergiet in de pan en sluit af met het deksel. Door de druk van de warmte uit de pan, vallen de korrels niet door het vergiet. Na 20 minuten stomen is je couscous klaar. Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: pittige groente couscous

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: ELLE Eten | Beeld: Pixabay