15 min.
1 pers.

Alsof de tosti-engelen aan het zingen zijn

Tosti’s, we krijgen er letterlijk nooit genoeg van. Een tosti met gekarameliseerde ui hadden wij nog nooit geprobeerd, maar dat gaan we voortaan vaker doen. Deze uientosti heeft alle smaken van een Franse uiensoep en is daarom zeker het proberen waard!

Wat moet je doen?

  • Snijd de uien in ringen en smelt een klontje roomboter in de koekenpan. Doe de uien in de pan en laat ze karameliseren.
  • Voeg de runderbouillon toe wanneer de uien helemaal gekarameliseerd zijn.
  • Doe ook een takje tijm in de pan en laat de pan op een laag vuur staan voor ongeveer 10 minuten. Blijf regelmatig roeren.
  • Haal vervolgens het takje tijm uit de uien.
  • Smeer één kant van beide boterhammen in met boter en leg één boterham met de ingesmeerde kant in de koekenpan.
  • Beleg de boterham met twee plakjes kaas en leg daar de uien overheen. Leg hier nog één plakje kaas over en de andere boterham.
  • Bak beide kanten van de tosti bruin op een middelhoog vuur en de uientosti is klaar!
  • Eet smakelijk!

Wil je nog meer tosti’s maken? Probeer ook:

Bron: The Domestic Geek | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 2 plakken (brioche)brood  
  • 3 plakken gatenkaas
  • 2 x 15 gram roomboter
  • 1 middelgrote gele ui
  • 30 milliliter runderbouillon
  • 1 takje tijm