Fabiën
Ingrediënten
  • 4 sneetjes witbrood (in stukjes gescheurd)
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1.5 eetlepel olijfolie
  • 1 aubergine
  • Marinarasaus (tomatensaus)
  • Geraspte mozzarella
  • Zout en peper

Lekker als snack, of als bijgerecht!

Van gevulde paprika tot gevulde tomaten, wij zijn er dol op. Vul de groente met een goede hoeveelheid kaas en onze avond kan niet meer stuk. Ook deze heerlijke, kazige gevulde aubergine-plakjes mag niet in je receptenboekje ontbreken. Deze maak je gewoon klaar in de airfryer. Hoe makkelijk!

Zo maak je het:

  • Doe de stukjes brood, knoflook en 2 theelepels olijfolie in een kom en breng op smaak met peper en zout. Roer door elkaar.
  • Leg de stukjes brood vervolgens in de airfryer en bak kort voor ongeveer 3 minuten. Schep tussendoor even om. Leg de stukjes brood apart op een bord.
  • Snijd de aubergine in grote ronde plakken.
  • Bestrijk de gesneden kanten met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de plakjes aubergine in de airfryer (zorg dat ze voldoende uit elkaar liggen in het mandje). Bak voor ongeveer 10 minuten en keer ze halverwege om.
  • Haal ze eruit en schep wat Marinarasaus op de plakken. Leg hier vervolgens de mozzarella weer op. Bak de plakjes nogmaals in de airfryer voor maximaal 2 minuten.
  • Verdeel de plakjes over de borden en bestrooi met de broodkruimels en wat basilicum.
  • En smikkelen maar!

Ook lekker: Recept: romige Libanese knoflooksaus met 30 tenen knoflook

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: iStock