Ingrediënten
  • 4 plakjes bacon, in reepjes gesneden
  • 1/2 middelgrote ui, fijngehakt
  • 450 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Koosjer zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 240 milliliter natriumarm rundvleesbouillon
  • 1 blikje tomaten in blokjes gesneden, uitgelekt
  • 4 paprika's, doormidden gesneden
  • 180 gram versnipperde cheddar
  • 2 eetlepels dun gesneden groene uien
Sanne
90 min.
4-8 pers.
Ingrediënten
  • 4 plakjes bacon, in reepjes gesneden
  • 1/2 middelgrote ui, fijngehakt
  • 450 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Koosjer zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 240 milliliter natriumarm rundvleesbouillon
  • 1 blikje tomaten in blokjes gesneden, uitgelekt
  • 4 paprika's, doormidden gesneden
  • 180 gram versnipperde cheddar
  • 2 eetlepels dun gesneden groene uien

Een perfect gerecht als je koolhydraatarm eet (maar ook als je dat niet doet)

Het keto-dieet is een strikt dieet dat bestaat uit een minimale koolhydraatinname en juist een verhoogde vetinname. Bij het koolhydraatarme dieet vermijd je de koolhydraten maar zorg je dat 60 tot 80 procent van je totale calorie-inname uit vetten bestaat. Op deze manier verlies je de overtollige kilo’s met gemak. Gelukkig kun je met zo’n dieet alsnog genieten van heerlijke recepten, zoals deze gevulde paprika’s.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de gevulde paprika’s:

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Bak de bacon in een grote pan op middelhoog vuur. Bak ongeveer 8 minuten, tot de bacon lekker krokant is.
  • Leg de bacon vervolgens op een met keukenpapier bekleed bord, zodat het uit kan lekken. Zet opzij. 
  • Voeg de ui toe aan de pan en bak ongeveer 5 minuten, tot ze zacht zijn.
  • Doe het gehakt erbij en bak dit goed gaar, ongeveer 7 minuten. Blijf geregeld roeren met een houten lepel.
  • Voeg chilipoeder, komijn, oregano en paprikapoeder toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Tot slot voeg je de bouillon en tomaten toe. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat het 20 minuten sudderen tot het iets is ingedikt.
  • Leg de halve paprika’s in een grote ovenschaal en vul ze met het chilimengsel en bedek met cheddar en bacon.
  • Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de oven, tot de kaas is gesmolten en de paprika’s zacht zijn.
  • Garneer met groene uien.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Koolhydraatarme chocoladekoekjes die ook nog eens keto zijn

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish