Ingrediënten
  • 4 tomaten
  • 300 gram gehakt
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels basilicum (gesnipperd)
  • 1 bol mozzarella
  • 50 gram parmezaanse kaas (geraspt)
  • 2 eetlepels panko paneermeel
  • 60 gram quinoa
  • Peper en zout
40 min.
4 pers.

Een heerlijke variatie op de alom geliefde gevulde paprika

De gevulde paprika kennen we allemaal. Bijvoorbeeld lekker romig met kip of juist een vegetarische variant in rode-wijnsaus. Een leuke variant op de gevulde paprika is… een gevulde tomaat! Ook hier kun je heerlijke gerechten mee maken. Probeer eens deze gevulde tomaten met mozzarella, gehakt en quinoa. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo ga je te werk:

  • Kook de quinoa in gezouten water. Volg de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd het bovenste kapje van de tomaten af. Verwijder het kroontje en snijd het kapje in kleine blokjes. Hol vervolgens de tomaten uit en laat ze omgekeerd op keukenpapier uitlekken.
  • Pel en snijd de sjalot en de knoflook in kleine stukjes. Meng deze stukjes met het gesnipperde basilicum, het gehakt, de blokjes van het kapje, de gekookte quinoa en de helft van de parmezaanse kaas. Kruid dit mengsel met peper en zout.
  • Verwarm de open voor op 180°C.
  • Vul de tomaten met het gehaktmengsel. Voeg ook de mozzarella, in blokjes gesneden, aan de tomaten toe. Strooi het panko paneermeel en de rest van de parmezaanse kaas overheen. Zet de tomaten 30 minuten in de oven.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: pittige spaghetti met knoflookgarnalen en bosuipesto

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle Lekker| Beeld: Videostill YouTube EatingWell

Ingrediënten
  • 4 tomaten
  • 300 gram gehakt
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels basilicum (gesnipperd)
  • 1 bol mozzarella
  • 50 gram parmezaanse kaas (geraspt)
  • 2 eetlepels panko paneermeel
  • 60 gram quinoa
  • Peper en zout