Fabiën
25 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 350 gram pasta naar keuze
  • 2 bosuitjes fijngehakt
  • 1 pak baby boerenkool
  • Half bakje cottage cheese
  • Zakje geraspte parmezaanse kaas
  • Peper en zout
  • 2 eetlepels olijfiolie

Dit lekkere gerecht zet je binnen een half uur op tafel!

Voor een romige pasta zijn wij altijd wel te porren. Vooral als er ook nog kaas door de romige saus is gedaan, dan zijn wij als een kind zo blij. Herkenbaar? Deze pasta met boerenkool in een romige kaassaus is dan echt wat voor jou. We leggen je uit hoe je dit lekkere recept maakt.

Zo maak je het:

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een klein kopje met het kookwater van de pasta en zet apart.
  • Giet de pasta af en doe terug in de pan.
  • Gebruik een staafmixmachine (hakmolen) om de helft van de boerenkool en bosuitjes fijn te malen. Voeg de cottage cheese, Parmezaanse kaas, zout en peper toe en hak nog een keer fijn in de machine.
  • Haal de mix van de randen af en voeg – terwijl de machine draait – de olijfolie toe. Pureer in de machine tot een gladde massa.
  • Voeg de saus toe aan de pan met pasta en schep de rest van de boerenkool erdoor. Voeg waar nodig nog een paar eetlepels van het overgebleven pastawater toe.
  • Serveer met extra Parmezaanse kaas en nog wat peper.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Voorkom deze 3 (veelgemaakte!) pastafouten

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Good housekeeping | Beeld: iStock