Sabine
Ingrediënten
  • 30 gepelde tenen knoflook
  • 1 eetlepel zout
  • 3 eetlepels citroensap
  • 720 milliliter zonnebloemolie

Aioli is niets bij deze Libanese saus toum

Ben je gek op knoflooksaus en schenk je dat het liefst over elk gerecht? Dan zit je met toum goed. Dit is een sterke, romige Libanese knoflooksaus die je met maar liefst 30 tenen knoflook maakt. Gaat je knoflookminnende hart hier sneller van kloppen? Lees dan snel hoe je het maakt!

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Doe de knoflook en het zout in een keukenmachine en blend kort. Duw de inhoud daarna naar beneden met een spatel en blend nogmaals.
  • Laat de keukenmachine draaien en voeg daarna langzaam 1 eetlepel citroensap toe. Voeg daarna ook langzaam een derde van de zonnebloemolie toe. Er moet een mayonaiseachtige structuur ontstaan.
  • Duw daarna opnieuw de inhoud naar beneden.
  • Zet de keukenmachine weer aan en voeg de rest van het citroensap toe. Voeg daarna ook langzaam de rest van de olie toe, en klaar is je knoflooksaus!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: YouTube Henrys HowTos | Beeld: Toum door Charles Haynes onder de licentie CC BY-SA 2.0