Ingrediënten
  • 100 gram biscuitjes
  • 100 gram gemberkoekjes
  • 90 gram boter, gesmolten
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 230 gram zachte roomkaas
  • 130 gram lichtbruine suiker
  • 130 gram pompoenpuree
  • 30 gram zure room op kamertemperatuur
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 3 grote eieren op kamertemperatuur
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 1/2 theelepel pumpkin spice + extra, ter garnering
  • Warme karamelsaus, ter garnering
  • Slagroom, ter garnering
  • Gehakte pecannoten, ter garnering
Daniëlle
105 (+ 3 uur in de koelkast) min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 100 gram biscuitjes
  • 100 gram gemberkoekjes
  • 90 gram boter, gesmolten
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 230 gram zachte roomkaas
  • 130 gram lichtbruine suiker
  • 130 gram pompoenpuree
  • 30 gram zure room op kamertemperatuur
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 3 grote eieren op kamertemperatuur
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 1/2 theelepel pumpkin spice + extra, ter garnering
  • Warme karamelsaus, ter garnering
  • Slagroom, ter garnering
  • Gehakte pecannoten, ter garnering

Een heerlijke cheesecake voor het najaar

Beeld je in dat je op de bank zit. Het regent, het is koud en je zit binnen onder een kleedje met een kopje thee. Wat past daar beter bij dan een stukje pompoencheesecake? Een klassieke cheesecake is natuurlijk al heel lekker op zichzelf, maar pompoen geeft het net dat extra beetje warmte. De warme karamelsaus die over de cheesecake heen gaat maakt deze traktatie helemaal compleet!

Probeer deze lekkere cheesecake zelf!

Hoe maak je deze pompoencheesecake?

  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Plaats het rooster in het midden van de oven en vet een springvorm (ø 20 centimeter) in.
  • Maak eerst de bodem: verkruimel de biscuitjes en gemberkoekjes in een kom.
  • Voeg de gesmolten boter, kristalsuiker en een snufje zout toe en meng de ingrediënten goed door elkaar.
  • Schep de mix in de springvorm en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel.
  • Maak nu het cheesecakebeslag: doe de roomkaas en bruine suiker in een kom en mix het tot het luchtig is.
  • Voeg de pompoenpuree, zure room en het vanille-extract toe en mix het er goed doorheen.
  • Voeg dan één voor één de eieren toe en mix deze door het beslag tot alles goed is vermengd.
  • Als laatste mix je de bloem, pumpkin spice en een snufje zout door het beslag.
  • Giet het cheesecakebeslag in de springvorm over de bodem heen.
  • Wikkel de springvorm helemaal in aluminiumfolie en zet de springvorm in een grote ovenschaal.
  • Zet de ovenschaal in de oven en giet kokend water in de ovenschaal totdat de springvorm voor de helft onder water staat.
  • Bak de cheesecake totdat het midden van de cheesecake nog een beetje trilt. Dit duurt ongeveer 1,5 uur.
  • Doe daarna de ovendeur open en laat de cheesecake een uur lang afkoelen in de oven.
  • Haal dan de springvorm uit het waterbad en laat de cheesecake 3 uur lang opstijven in de koelkast.
  • Garneer de cheesecake met een laag warme karamelsaus en een paar toefjes slagroom.
  • Strooi er als laatste stap wat gehakte pecannoten en pumpkin spice over.

Ook lekker: knapperige granola-koekjes met vijgen en amandelen

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish