Ingrediënten
  • 390 gram bloem
  • 4 grote eieren
  • 90 gram bruine suiker
  • 450 gram pompoenpuree*
  • 400 milliliter halfvolle melk
  • 120 gram ongezouten roomboter
  • 1 eetlepels bakpoeder
  • 2 eetlepels koekkruiden
  • 1 theelepel baksoda
  • 1/2 theelepel zout
  • Siroop en slagroom (optioneel)
Christel
12 pers.
Ingrediënten
  • 390 gram bloem
  • 4 grote eieren
  • 90 gram bruine suiker
  • 450 gram pompoenpuree*
  • 400 milliliter halfvolle melk
  • 120 gram ongezouten roomboter
  • 1 eetlepels bakpoeder
  • 2 eetlepels koekkruiden
  • 1 theelepel baksoda
  • 1/2 theelepel zout
  • Siroop en slagroom (optioneel)

Om je vingers bij af te likken

Hoewel we zo lang mogelijk van het zomerweer wilden profiteren, genieten we nu met volle teugen van het heerlijke eten dat de herfst met zich meebrengt. Pompoenen zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook nog eens hartstikke lekker om te eten. Helemaal in een taart of in wafels. Ben jij gek op wafels? Dan moet je deze pompoenwafels echt eens proberen.

Zo maak je pompoenwafels:

  • Verwarm het wafelijzer en smelt de boter met tussenpozen in de magnetron.
  • Doe de bloem, bakpoeder, kruiden en zout in een kom en roer dit even door.
  • Mix de eieren, bruine suiker, pompoenpuree, melk en boter in een andere kom tot een geheel.
  • Voeg de droge ingrediënten beetje bij beetje toe en blijf ondertussen roeren.
  • Schep het beslag in het wafelijzer en bak de wafels in 3-4 minuten gaar. (De hoeveelheid beslag en hoe lang de wafels moeten bakken kunnen variëren en zijn afhankelijk van de grote van je wafelijzer.) Doe dit net zo lang tot het beslag op is.
  • Serveer de wafels warm en eventueel met wat siroop en slagroom.
  • Geniet ervan!

Pompoenpuree
Pompoenpuree kun je niet overal kopen, gelukkig kun je het heel makkelijk zelf maken. Snijd 1 flespompoen in stukjes en verwijder de draden en pitten. Leg de pompoenstukjes op een bakplaat en vet ze in met wat zonnebloem- of kokosolie. Doe de bakplaat in een voorverwarmde oven (180) graden en rooster de pompoenparten gaar in 35 á 40 minuten. Doe de pompen (zonder schil) als deze is afgekoeld in een keukenmachine en laat deze net zo lang draaien tot er een puree is ontstaan. Als je puree te droog is kun je een paar eetlepels water toevoegen.

Ook lekker: Deze goddelijke carrot cake wafels staan binnen no time op tafel

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Recipe Boy, Rens Kroes | Beeld: Unsplash, Taylor Kiser