Ingrediënten
  • 250 gram varkensgehakt
  • 250 gram rundergehakt
  • 100 gram spekreepjes, fijngesneden
  • 1 gele ui, fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook, geraspt
  • 60 milliliter karnemelk
  • 50 gram broodkruimels
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • Verse peterselie, fijngesneden
  • 1 ei, losgeklopt
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • 350 gram pasta naar keuze
  • 25 gram boter (voor de pastasaus)
  • 1 gele ui, fijngesneden (voor de pastasaus)
  • 50 gram spekreepjes (voor de pastasaus)
  • 50 gram nduja (voor de pastasaus)
  • 60 milliliter wodka (voor de pastasaus)
  • 200 milliliter slagroom (voor de pastasaus)
  • 3 eetlepels tomatenpuree (voor de pastasaus)
  • Verse peterselie, grofgesneden, naar smaak (voor de pastasaus)
  • Parmezaanse kaas, om te serveren
27 september 2019
40 min.
4 pers.

Dit zou een van de lekkerste pastasauzen zijn

Een lekkere pastasaus maken met wodka is ons niet vreemd. Zo maakten we eerder als eens deze romige penne alla wodka. De Ierse kookboekenschrijver en YouTube-ster Donal Skehan claimt echter dat hij een van de beste recepten voor een pasta met wodkasaus heeft. Wij waren benieuwd en probeerden zijn recept uit.

Het was overheerlijk!

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de pasta met wodkasaus? 

  • Begin met het maken van de gehaktballetjes.
  • Doe het varkens- en rundergehakt in een grote kom en voeg de spekreepjes, knoflook, karnemelk, broodkruimels, oregano, peterselie, ui en parmezaanse kaas toe. Meng het tot een geheel en rol er kleine gehaktballetjes uit.
  • Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan en bak de gehaktballetjes aan alle kanten goudbruin. Schep de balletjes uit de pan en leg ze op keukenpapier.
  • Kook de pasta volgens de verpakking.
  • Smelt de boter in dezelfde koekenpan die je net gebruikte.
  • Voeg de ui, spekreepjes en nduja toe als de boter is gesmolten (nduja is een pittige, smeerbare salami). Bak een paar minuten.
  • Schenk de wodka en slagroom in de pan en voeg de tomatenpuree toe. Roer tot een geheel en draai het vuur laag.
  • Voeg de gehaktballetjes en pasta toe en roer tot alles goed met elkaar is vermengd.
  • Serveer de pasta met verse peterselie en parmezaanse kaas.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Franse uiendipsaus

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Donal Skehan | Beeld: Videostill YouTube 

Ingrediënten
  • 250 gram varkensgehakt
  • 250 gram rundergehakt
  • 100 gram spekreepjes, fijngesneden
  • 1 gele ui, fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook, geraspt
  • 60 milliliter karnemelk
  • 50 gram broodkruimels
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • Verse peterselie, fijngesneden
  • 1 ei, losgeklopt
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • 350 gram pasta naar keuze
  • 25 gram boter (voor de pastasaus)
  • 1 gele ui, fijngesneden (voor de pastasaus)
  • 50 gram spekreepjes (voor de pastasaus)
  • 50 gram nduja (voor de pastasaus)
  • 60 milliliter wodka (voor de pastasaus)
  • 200 milliliter slagroom (voor de pastasaus)
  • 3 eetlepels tomatenpuree (voor de pastasaus)
  • Verse peterselie, grofgesneden, naar smaak (voor de pastasaus)
  • Parmezaanse kaas, om te serveren