Ingrediënten
  • 250 gram roomboter
  • 300 gram speltbloem
  • 1 theelepel baking soda
  • 100 gram kristalsuiker
  • 220 gram bruine suiker
  • 1 mespunt zout
  • 1 ei + 1 eierdooier
  • merg van 1 vanillestokje
  • 250 gram granola met vijgen (o.a. verkrijgbaar bij Albert Heijn)
  • 100 gram amandelen, grof gehakt
redacteur
30 (+ 60 wachttijd) min.
14 pers.
Ingrediënten
  • 250 gram roomboter
  • 300 gram speltbloem
  • 1 theelepel baking soda
  • 100 gram kristalsuiker
  • 220 gram bruine suiker
  • 1 mespunt zout
  • 1 ei + 1 eierdooier
  • merg van 1 vanillestokje
  • 250 gram granola met vijgen (o.a. verkrijgbaar bij Albert Heijn)
  • 100 gram amandelen, grof gehakt

Knapperig van buiten, smeuïg van binnen

Als kind vonden wij het altijd fantastisch als we koekjes mochten bakken. We leefden ons uit met allerlei drukvormpjes en versiersels en konden niet wachten op het moment dat de koekjes in de oven stonden en we de beslagkom konden uitlepelen. Ah, de nostalgie! Nu we een stuk ouder zijn, houden we er stiekem nog altijd van om koekjes te bakken. Zonder uitsteekvormpjes tegenwoordig – de beslagkom uitlepelen doen we uiteraard nog steeds. Laatst maakten we deze knapperige granola-koekjes met vijgen en amandelen en ze smaakten fantastisch! Wanneer ga jij ze proberen?

Ze hoeven slechts tien minuten in de oven.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de granola-koekjes:

  • Smelt 125 gram boter goudbruin – dit geeft je koekjes een heerlijke smaak. Laat afkoelen.
  • Meng de bloem met baking soda. Mix in een andere kom de andere helft van de boter (125 gram)  en de gesmolten boter met beide soorten suiker en het zout. Klop tot een romig beslag.
  • Voeg het ei en de eierdooier toe en doe het vanillemerg erbij. Voeg in porties het bloemmengsel toe en mix het geheel kort op lage snelheid door.
  • Spatel de vijgen-granola en de amandelen door het beslag. Zet het beslag vervolgens afgedekt een uur in de koelkast.
  • Verwarmde oven voor op 175 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Neem steeds een klein schepje van het beslag op je eetlepel en maak er een hoopje van op het bakpapier. Ga door totdat het beslag op is, zorg dat er tussen de koekjes ongeveer 5 centimeter zit. Bak de koekjes in 10 minuten net gaar.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: chocolatechipkoekjes met frambozen en witte chocolade

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Libelle | Beeld: Videostill