27 september 2019
40 min.
4 pers.

Heerlijk als snack!

Spruitjes zijn bijna weer in het seizoen en daar profiteren we graag van. We hebben al een aantal spruitjesgerechten op ons lijstje gezet die we binnenkort weer willen uitproberen. Deze kleine groene kooltjes kun je ook prima als snack eten. Deze knapperige bbq-spruitjes met bacon staan inmiddels ook op onze lijst.

Ook als je niet van spruitjes houdt, zul je dit heerlijk vinden.

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de bbq-spruitjes?

  • Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de spruitjes, barbecuesaus, olijfolie, knoflook en paprikapoeder in een kom en roer tot alles goed met elkaar is vermengd.
  • Verdeel de spruitjes over de bakplaat. Breng de spruitjes eventueel op smaak met wat zout en peper.
  • Snijd de bacon in stukjes – als je spekreepjes gebruikt, hoef je die niet te snijden – en verdeel de stukjes bacon over de spruitjes.
  • Bak de spruitjes 30 minuten.
  • Laat even afkoelen en geniet ervan!

Ook lekker: wentelteefjesovenschotel met appeltaartvulling

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 450 gram spruitjes, gehalveerd
  • 170 gram barbecuesaus
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper
  • 150 gram bacon of spekreepjes, krokant gebakken