Sabine
20 min.
- pers.
Ingrediënten
  • 80 gram suiker
  • 40 gram roomboter
  • 40 milliliter slagroom

Heerlijk voor over de chocoladebrownies

Sinds de komst van de brownie met karamelzeezout lijkt karamel een heuse comeback gemaakt te hebben en wil iedereen het over zoete gebakjes heen draperen. Zelf stroopwafels moeten nu geloven aan een karamelzeezout-variant. Het klinkt natuurlijk hartstikke chic, maar dat valt dus best wel mee. Karamelsaus kun je namelijk makkelijk zelf maken. 

Deze karamelsaus is heerlijk over een versgebakken brownie.

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel .

Zo maak je het:

Variatietip: sprenkel een halve eetlepel grove zeezout door de karamel als je gek bent op karamel zeezout.

  • Doe een heel dun laagje water in de pan en voeg hier de suiker en de boter aantoe en laat dit op laag vuur staan.
  • Roer een keer snel door elkaar wanneer de boter is gesmolten en roer het mengsel daarna niet meer. Dit is erg belangrijk want de suiker moet geleidelijk aan verhit worden om zo een mooie bruine kleur te krijgen. Let wel op dat het niet te donker wordt, want dit zorgt voor een ietwat aangebrande smaak. Heb geduld: het proces kan zo een kwartier in beslag nemen. 
  • Voeg daarna de slagroom toe en roer eventjes. Wees voorzichtig want het mengsel kan spetteren. Roer de ingrediënten een minuut door elkaar.
  • Haal de karamel van het vuur en voeg eventueel zeezout toe. Gebruik de karamel daarna voor je doel, bijvoorbeeld door het over een chocoladebrownie te schenken. Wees ook nu voorzichtig, want de karamel is erg heet.

Heb je nu zin gekregen om de handen uit de mouwen te steken en wil je zelf een chocoladebrownie bakken (waar je de karamelsaus dan royaal overheen kunt schenken). Dan vind je hier een heerlijk recept voor chocoladebrownies!

Lees ook: Recept: KitKat-Brownies met Baileys

Wil je dit bericht bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Kookfans | Beeld: Kookfans