3. Spice it up

Zorgen dat je niet uitgekeken raakt op je favoriete groente en fruit is heel simpel: varieer met kruiden of een fris sausje. Ook kan je je favoriete groenten omtoveren tot een romige soep of ze serveren met een dipje bij de borrel. Trakteer jezelf en je gasten op gezonde snacks zoals zoete puntpaprika of snackworteltjes: smaakvol, voedzaam en ze zien er ook nog eens kleurrijk en gezellig uit op de borrelplank.

4. Fruitige combinaties

Dat je alle kanten op kan met groenten is duidelijk, maar ook fruit is onwijs veelzijdig! Zo zijn er verschillende gerechten, zoals bobotie, curry of een pokébowl, waar fruitsoorten als appel en mango de show stelen. Daarnaast is fruit erg geschikt als ingrediënt voor salades of om een salsa van te maken. Perzik is bijvoorbeeld een heerlijke smaakmaker in je salade en van mango maak je makkelijk een spicy chutney voor op je burger.

5. Makkelijke oplossingen

Ooit gehoord van courgetti of groentewraps? Met een groeiend assortiment aan groenteproducten wordt het een stuk makkelijker om je dagelijkse portie groenten binnen te krijgen. Tortilla’s en pizzabodems zijn tegenwoordig ook te vinden met een basis van bieten of spinazie. Simpel, lekker en gezond. Of experimenteer met courgetti: spaghetti gemaakt van courgette. Ga je liever voor een rijstgerecht? Geen probleem, bloemkoolrijst is je redder in nood!

Kortom: genoeg opties. Hoe ga jij zorgen voor meer groente en fruit in je eetpatroon?

Lees ook: Recept: frisse bananenpannenkoekjes met gezonde dosis fruit

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Ga voor Kleur | Beeld: Pexels, Yaroslav Yoraev