Ingrediënten
  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 wortel, geschild en julienne gesneden
  • 1/2 komkommer, in dunne reepjes
  • 1/2 mango, in dunne reepjes
  • 200 gram rode kool, in dunne reepjes
  • 30 gram groentekiemen
  • 5 gram verse koriander, fijn gehakt
  • 5 gram verse munt, fijn gehakt
  • Voor de dipsaus:
  • Limoensap van 1/2 limoen
  • 150 milliliter magere yoghurt
  • 2 theelepels sambal
  • 1 theelepel gemberpoeder
15 min.
4 pers.

Deze wraps zijn niet alleen gezond, maar zien er bovendien bijzonder feestelijk uit!

Zin in een smaakvolle maaltijd waarvan je gegarandeerd een lach op je gezicht krijgt? Dan zijn deze vrolijke regenboogwraps de uitkomst. Vol smaak, hartstikke gezond, en ontzettend feestelijk.

Mobiele gebruikers vinden de ingrediënten onderaan het recept.

Vrolijk, kleurig en simpel te maken

Maak van jouw middagsnack een feest met dit recept voor kleurrijke wraps. De Nationale Groente- en Fruitdag op 14 oktober kan je natuurlijk het beste vieren met een gezond tussendoortje. Deze wraps zitten vol groente en staan ook nog eens super vrolijk op tafel. De fris-pittige dipsaus maakt het helemaal af!

Zo maak je de regenboogwraps:

  • Doe de fijngehakte koriander en munt samen in een kom. 
  • Meng alle ingrediënten voor de dipsaus in een kom en zet deze aan de kant.
  • Leg een blad ijsbergsla op een snijplank en beleg deze in het midden met rode kool, komkommer, peen, mango en het verse kruidenmengsel.
  • Rol de wrap voorzichtig op, en herhaal deze stappen tot de sla en vulling op is. Hiermee maak je ongeveer 8 wraps. 
  • Serveer samen met de dipsaus.
  • Eet smakelijk (en vrolijk)!

Tip: Er valt met dit recept eindeloos te variëren. Kies bijvoorbeeld voor een lekkere selectie aan seizoensgroenten, of varieer met verschillende kruiden in de dipsaus.

Lees ook: Recept: deze toastjes van zoete aardappel zijn gezond én veelzijdig

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron en beeld: Nationale Groente- en Fruitdag

Ingrediënten
  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 wortel, geschild en julienne gesneden
  • 1/2 komkommer, in dunne reepjes
  • 1/2 mango, in dunne reepjes
  • 200 gram rode kool, in dunne reepjes
  • 30 gram groentekiemen
  • 5 gram verse koriander, fijn gehakt
  • 5 gram verse munt, fijn gehakt
  • Voor de dipsaus:
  • Limoensap van 1/2 limoen
  • 150 milliliter magere yoghurt
  • 2 theelepels sambal
  • 1 theelepel gemberpoeder