Redactie Kookfans

Bewust eten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn

We weten allemaal dat we genoeg groente en fruit binnen moeten krijgen. Toch houden we ons lang niet allemaal aan de adviezen van voedingsexperts. En dat terwijl we zo vaak belangrijke voedingsstoffen mislopen! Gelukkig zijn er een paar simpele dingen die je kunt doen om meer groente en fruit te eten.

Hoeveel groente en fruit zou je moeten eten?

Misschien ben je wel opgevoed met de bekende slogan “twee ons groente, en twee stuks fruit”. Maar goed, wat betekent dat precies? Twee appels per dag voelt logisch, maar zou je twee volledige trossen druiven moeten opeten? Inmiddels zijn voedingsadviezen weer aangepast. Het wordt aangeraden om elke dag minstens 250 gram groenten en 200 gram fruit te eten. Maar dat lukt dus niet iedereen. Met deze 5 tips wordt het eten van meer groenten en fruit niet alleen makkelijk, maar ook lekker en leuk! Verwen jezelf bijvoorbeeld met een heerlijke frisse smoothie als ontbijt of maak een lekkere dip bij je rauwkost voor op de borrelplank.

1. Een goed begin…

Begin jij je dag graag met een stevig ontbijt? Goed bezig! Een ontbijt zorgt er namelijk voor dat je al vroeg op de dag voedingsstoffen binnenkrijgt en je gedurende de dag regelmatiger eet. Door fruit toe te voegen aan je ontbijt krijg je al direct een flinke dosis vitamines binnen, waardoor je de dag begint met een energieboost. Doe wat bessen, aardbeien of plakjes banaan door je yoghurt, of maak eens een lekkere smoothie voor een frisse en voedzame start.

2. Ga voor Kleur Break

Als je om 12 uur luncht en rond 18 uur dineert, is het bijna onvermijdelijk dat je halverwege de middag trek krijgt. Laat dit nou het ideale moment zijn voor een verantwoorde snack! Daarom wordt tijdens de Nationale Groente- en Fruitdag op 14 oktober de Ga voor Kleur Break geïntroduceerd om 16.00 uur. Last van een middagdip? Neem dan een lekkere groente- of fruitsnack, bijvoorbeeld komkommer met hummus of partjes appel met rozijnen. Zo snack jij je middagdip eruit met groenten en fruit!

Meer tips? Lees dan verder op de volgende pagina.