Ingrediënten
  • VOOR DE HETE HONING
  • 120 milliliter honing
  • 2 theelepels gemalen cayennepeper
  • VOOR DE GEKONFIJTE PECANNOTEN
  • 50 gram kristalsuiker
  • 100 gram geroosterde pecannoten
  • Kosjer zout
  • Vers gemalen zwarte peper
  • VOOR DE CAPRESE
  • Basilicum blaadjes
  • 3 middelgrote perziken, in plakjes
  • 1 Burrata
  • Citroen partje
  • Munt, voor de garnering
  • Olijfolie, voor de garnering (optioneel)
Sanne
25 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • VOOR DE HETE HONING
  • 120 milliliter honing
  • 2 theelepels gemalen cayennepeper
  • VOOR DE GEKONFIJTE PECANNOTEN
  • 50 gram kristalsuiker
  • 100 gram geroosterde pecannoten
  • Kosjer zout
  • Vers gemalen zwarte peper
  • VOOR DE CAPRESE
  • Basilicum blaadjes
  • 3 middelgrote perziken, in plakjes
  • 1 Burrata
  • Citroen partje
  • Munt, voor de garnering
  • Olijfolie, voor de garnering (optioneel)

Een zomerse twist op de klassieke caprese salade, die zowel zoet als pittig is!

De zomerse dagen liggen (voorlopig) achter ons. Ondanks dat het weer af en toe wat somber is, laten we ons niet tegenhouden om een zomerse salade te maken. In deze salade wordt de klassieke caprese salade een beetje aangepast. De sappige tomaten worden vervangen door perziken en voor de verse mozzarella komt romige burrata in de plaats. Geurige basilicum, gekonfijte pecannoten en een scheutje pittige honing maakt de salade helemaal af. Een combinatie van zoet en hartig, die je de hele dag door kunt eten.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de salade:

  • Begin met het maken van de hete honing. Breng de honing in een kleine pan op middelhoog vuur aan de kook.
  • Voeg de cayennepeper toe en roer dit goed door. Zet vervolgens het vuur laag en blijf roeren tot de honing flink kookt, ongeveer 3 minuten lang.
  • Haal de honing van het vuur en laat het sausje volledig afkoelen.
  • Maak vervolgens de gekonfijte pecannoten. Bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconen mat. Giet suiker in een grote pan op laag vuur. Verhit de suiker tot het grotendeels gesmolten is. Voeg dan de pannoten, een snufje zout en peter toe en roer totdat de pecannoten gelijkmatig bedekt zijn met de gesmolten suiker, wat inmiddels karamel is.
  • Haal de pan van het vuur zodra de karamel begint te roken. Leg de pecannoten vervolgens op de bakplaat. Gebruik twee spatels om de pecannoten voorzichtig van elkaar te scheiden. Strooi nog een snufje zout en peper over de noten en laat ze volledig afkoelen.
  • Nu is het tijd om de salade samen te stellen. Pak een middelgrote serveerschaal en verdeel de basilicum gelijkmatig over de schaal.
  • Verdeel de perziken rond de schaal en pers er een partje citroen overheen.
  • Plaats de burrata in het midden van de schaal en gebruik een mes om hem open te snijden.
  • Strooi de gekonfijte pecannoten over de salade en besprenkel het geheel tot slot met de hete honing en eventueel wat olijfolie.
  • Gebruik wat munt voor de garnering en de salade is klaar.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: Thaise komkommersalade met pinda’s

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill