10 + 180 min.
4 pers.

Frozen yoghurt is écht niet alleen een zomersnack

Heb jij deze zomer ook zo heerlijk genoten van een lekkere ‘froyo’? De zoete traktatie is over komen waaien uit de VS en kun je tegenwoordig ook in heel Nederland vinden. Hoewel je misschien denkt dat deze lekkernij alleen geschikt is voor de zomer, is niets minder waar. Met wat heerlijke stukken fruit maak je er in een handomdraai deze lekkere frozen yoghurt bars van. Simpel, snel, en met 62 gram fruit per portie!

Gebruikers van de mobiele website vinden de ingrediënten onderaan het recept.

Ga Voor Kleur!

Op 14 oktober is het Nationale Groente- en Fruitdag en dat vieren we met deze heerlijke froyo-repen! Krijg jij om vier uur ’s middags ook altijd zo’n trek? Neem een Ga Voor Kleur Break en snack je dip eruit met deze prachtige én heerlijke yoghurttraktaties. Genieten gegarandeerd.

Zo maak je de frozen yoghurt bars:

  • Houd van de havervlokken een eetlepel apart. Meng de rest van de havervlokken en de helft van het fruit met de halfvolle yoghurt. 
  • Bedek een bakplaat met bakpapier. Giet hier het yoghurtmengsel over uit, en verdeel het tot een grote plak.
  • Strooi de overgebleven havervlokken en het kokosraspsel er overheen en verdeel de rest van het fruit over het yoghurtmengsel. 
  • Zet het geheel minimaal 3 uur in de vriezer.
  • Haal de plaat er weer uit als de yoghurt goed hard is.
  • Snijd in repen of breek het in grove stukken en voilà.
  • Geniet van je verantwoorde snack!

Tip: hoewel Hollandse aardbeien nog een paar maanden helemaal vers te verkrijgen zijn, kun je natuurlijk ook variëren met wat je op je froyo-repen doet. Experimenteer in het najaar bijvoorbeeld met stukjes banaan, mandarijnen, mango of peer. In plaats van kokosraspsel en havervlokken kun je ook experimenteren met gehakte hazel- of walnoten, bijvoorbeeld. De mogelijkheden zijn eindeloos en zo kun je deze lekkernij echt élk seizoen wel een nieuwe twist geven.

Lees ook: Recept: frisse bananenpannenkoekjes met gezonde dosis fruit

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron en beeld: Nationale Groente- en Fruitdag

Ingrediënten
  • 300 milliliter halfvolle yoghurt
  • 100 gram frambozen
  • 100 gram aardbeien, in plakjes
  • 50 gram blauwe bessen
  • 7 eetlepels grove havervlokken
  • 1 eetlepel kokosraspsel