15 min.
4 pers.

Simpel, gezond, en heerlijk als ontbijt of tussendoortje

Het is niet altijd makkelijk om je dagelijkse dosis fruit binnen te krijgen, dat snappen we. Maar het is wél heel belangrijk. Gelukkig zijn er allerlei lekkere manieren om fruit in je eten te verwerken. Zoals bijvoorbeeld deze overheerlijke bananenpannenkoekjes met citroenyoghurt en blauwe bessen. Binnen een handomdraai klaar en heerlijk voor de zoete trek. Aan de slag!

Gebruikers van de mobiele website vinden de ingrediënten onderaan het recept.

Fruitige pannenkoeken

Deze lekkere pannenkoeken bevatten zo’n 66 gram fruit per portie. Bovendien zijn deze pannenkoekjes heel geschikt om mee te variëren. Probeer bijvoorbeeld ook eens frambozen of ander rood fruit te gebruiken. Ook kleine partjes mandarijn of mango zijn hartstikke lekker. Zet kommetjes klaar met verschillende soorten fruit, zodat er voor elk wat wils is. En wat er aan het eind van je pannenkoeken overblijft? Dat eet je natuurlijk ook nog lekker op. Perfect voor Nationale Groente- en Fruitdag, en net zo lekker op elke andere dag!

Zo maak je de bananenpannenkoekjes:

  • Prak de banaan met een vork in een kom en meng dit met de eieren, kaneel en nootmuskaat tot beslag.
  • Doe de yoghurt, het citroensap en -raspsel in een kom en roer door elkaar. Zet dit in de koelkast tot de pannenkoeken klaar zijn. 
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak hierin de bananenpannenkoekjes (4 in totaal) goudbruin. 
  • Verdeel de pannenkoeken over de borden en serveer met de citroenyoghurt en de blauwe bessen.
  • Tast toe!

Lees ook: Deze 10 groente- en fruitsoorten zijn helemaal niet zo gezond

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron en beeld: Nationale Groente- en Fruitdag

Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 1 grote rijpe banaan
  • Citroenraspsel van een halve citroen
  • Citroensap van een halve citroen
  • 100 gram blauwe bessen
  • 100 milliliter magere yoghurt
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1/2 eetlepel olijfolie