Ingrediënten
  • VOOR DE SPINZAZIESOEP:
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 bos groene uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 roodbruine aardappel, geschild en in blokjes van 1,5 centimeter gesneden
  • 500 gram spinazie
  • 960 milliliter natriumarme kippen- of groentebouillon
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • Kookroom
  • VOOR DE CROUTONS:
  • 3 eetlepels boter
  • 240 gram in blokjes gesneden brood
  • Zout
30 min.
4 pers.

Lekker én gezond

Een soepje is altijd een goede keuze als je snel en makkelijk iets wilt eten. Deze spinaziesoep is niet alleen kleurrijk en gezond, maar ook nog eens heel erg lekker. De romige soep in combinatie met de knapperige croutons maakt dit een overheerlijk gerecht. Aan de slag!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de spinaziesoep:

  • Verhit olie in een grote pan op middelhoog vuur.
  • Voeg ui en groene uien toe en kook tot ze zacht worden, ongeveer 5 minuten.
  • Roer de knoflook erdoor en voeg dan de aardappel en spinazie toe.
  • Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat koken tot de spinazie heldergroen is en de aardappelen zacht zijn, ongeveer 15 minuten. Blijf tussendoor goed roeren.
  • Kruid met peper en zout.
  • Gebruik een staafmixer om de soep glad te maken.
  • Roer de room erdoor.
  • Maak de croutons: smelt boter in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Leg het brood in de pan en bak. Schep regelmatig om, tot het brood overal goudbruin is, ongeveer 3 minuten.
  • Laat uitlekken op keukenpapier en breng onmiddellijk op smaak met zout.
  • Garneer de spinaziesoep met extra room en de croutons.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: 12 eiwitrijke snacks voor een langdurig verzadigd gevoel

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: iStock

Ingrediënten
  • VOOR DE SPINZAZIESOEP:
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 bos groene uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 roodbruine aardappel, geschild en in blokjes van 1,5 centimeter gesneden
  • 500 gram spinazie
  • 960 milliliter natriumarme kippen- of groentebouillon
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • Kookroom
  • VOOR DE CROUTONS:
  • 3 eetlepels boter
  • 240 gram in blokjes gesneden brood
  • Zout