Ingrediënten
  • 1 grote bloemkool, in kleine rozen gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Pizzakruiden of zout en peper
  • 340 gram Marinara saus
  • 225 gram geraspte mozzarella
  • 60 gram pepperoni plakjes
Christel
50 min.
5 pers.
Ingrediënten
  • 1 grote bloemkool, in kleine rozen gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Pizzakruiden of zout en peper
  • 340 gram Marinara saus
  • 225 gram geraspte mozzarella
  • 60 gram pepperoni plakjes

Wij watertanden nu al

Voor een pizza zijn wij altijd wel te porren. Zo probeerden we al tal van pizza’s uit. Denk aan een omeletpizza, de pizzawafels of de pizza’s die je in de Airfryer kunt maken. Laatst probeerden we weer wat nieuws uit en maakten we een koolhydraatarme pizza-ovenschotel met zes ingrediënten.

Het is zo gemaakt!

Hoe maak je de pizza-ovenschotel? 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Doe de bloemkoolroosjes in een ovenschaal en schenk er wat olijfolie overheen. Kruid eventueel met wat zout en peper. Rooster de bloemkool 25 minuten.
  • Schenk de marinara over de bloemkool. Sprenkel de kaas eroverheen en breng op smaak met wat pizzakruiden.
  • Verdeel de pepperoni plakjes over de kaas.
  • Plaats de ovenschaal 10 minuten in de oven of tot de kaas is gesmolten.
  • Geniet ervan!

Bekijk de video hieronder.

 

Lees ook: Zo maak je zalmfilet in een romige saus met spinazie

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Wholesome Yum | Beeld: videostill