Geen addertjes onder het gras: deze pizza’s maak je écht binnen 10 minuten!

Wachten tot de pizzakoerier er is óf zelf naar de winkel gaan voor een pizza en daarna nog eens 20 minuten wachten terwijl dat ding in de oven gaart. Het kan allebei, maar het duurt wel erg lá-hang. Tegen die tijd is je pizzahonger niet meer te temmen. Wil je niets liever dan je tanden zo snel mogelijk in een lekkere punt pizza zetten? Maak ‘m dan zelf! Binnen 10 minuten kun je genieten van een homemade pizza! 

Het is ontzettend makkelijk om te maken.

Bereiden

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar in dit geval is het écht zo mooi. Pizza’s maken kan namelijk prima binnen tien minuten. Wij hebben hiervoor het ideale recept voor je. Het geheim? Maak eerst de pizzabodem. En ook dat hoeft niet ingewikkeld te zijn. Voor de pizzabodem heb je maar drie ingrediënten nodig! Daarna enkel wat tomatensaus en je favoriete toppings. Sla de ingrediënten meteen in, zodat je altijd zelf pizzaatjes kunt maken.

Dit heb je nodig voor 8 minipizza’s:

  • 150 gram yoghurt
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel olijfolie + beetje extra om te bakken
  • 8 eetlepels tomatensaus
  • toppings naar keuze

Zo maak je het:

  • Doe de yoghurt en zelfrijzend bakmeel in een kom. Schep de ingrediënten vluchtig om en voeg daarna de olijfolie toe.
  • Kneed het geheel tot een bal ontstaat.
  • Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en maak hier bolletjes van. Plet ze daarna een beetje.
  • Verwarm olijfolie in een koekenpan. Bak de broodjes daarna 2 minuten per kant in de koekenpan op middelhoog vuur.
  • Snijd de broodjes doormidden en besmeer de opengesneden kant met een eetlepel saus. Verdeel daarna je favoriete toppings over het pizzabodempje.
  • Plaats de pizza’s per 2 of 3 in de Aifryer en laat ze 5 minuten op 180 graden bakken. Daarna kun je direct aanvallen!

Bekijk hieronder de video om te zien hoe je het precies maakt! 

Lees ook: Zo maak je verrukkelijke glutenvrije broccolipizza met mozzarella en Parmezaanse kaas

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron en beeld: Kookfans©