Christel
20 min.
6 - 8 pers.
Ingrediënten
  • 200 gram Oreo’s + extra om te garneren
  • 200 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 30 gram suiker
  • 250 milliliter slagroom (35 procent)

Een feestje voor je smaakpapillen

Zin om iets lekkers te maken, maar geen zin om uren in de keuken te staan? Maak dan eens deze overheerlijke Oreo-cheesecake. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en binnen 10 minuten kun je je traktatie in de koelkast zetten.

Hoe maak je de Oreo-cheesecake? 

  • Verkruimel 100 gram Oreo’s en doe deze in een kom met 50 milliliter slagroom.
  • Roer goed door elkaar.
  • Bekleed een springvorm met bakpapier en verdeel de Oreo-kruimels over de bodem.
  • Druk goed aan met een lepel, zet de springvorm een half uurtje in de koelkast
  • Doe de roomkaas in een kom en klop dit los.
  • Voeg de suiker toe en roer tot een geheel.
  • Doe de overgebleven slagroom in een kom en klop tot pieken.
  • Voeg de slagroom toe aan de roomkaas en roer met een spatel tot een egaal mengsel.
  • Verkruimel de rest van de Oreo’s en roer dit door het beslag. 
  • Haal je springvorm uit de koelkast en schenk het mengsel erin.
  • Verkruimel wat van de extra oreo’s en verdeel over de bovenkant.
  • Zet de cheesecake drie uur in de koelkast. Leg de overige Oreo’s bovenop de taart.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Zo maak je zalmfilet in en romige saus met spinazie

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Hanse | Beeld: videostill