18 augustus 2018
20 min.
6 - 8 pers.

Een feestje voor je smaakpapillen

Zin om iets lekkers te maken, maar geen zin om uren in de keuken te staan? Maak dan eens deze overheerlijke Oreo-cheesecake. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en binnen 10 minuten kun je je traktatie in de koelkast zetten.

Hoe maak je de Oreo-cheesecake? 

  • Verkruimel 100 gram Oreo’s en doe deze in een kom met 50 milliliter slagroom.
  • Roer goed door elkaar.
  • Bekleed een springvorm met bakpapier en verdeel de Oreo-kruimels over de bodem.
  • Druk goed aan met een lepel, zet de springvorm een half uurtje in de koelkast
  • Doe de roomkaas in een kom en klop dit los.
  • Voeg de suiker toe en roer tot een geheel.
  • Doe de overgebleven slagroom in een kom en klop tot pieken.
  • Voeg de slagroom toe aan de roomkaas en roer met een spatel tot een egaal mengsel.
  • Verkruimel de rest van de Oreo’s en roer dit door het beslag. 
  • Haal je springvorm uit de koelkast en schenk het mengsel erin.
  • Verkruimel wat van de extra oreo’s en verdeel over de bovenkant.
  • Zet de cheesecake drie uur in de koelkast. Leg de overige Oreo’s bovenop de taart.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Zo maak je zalmfilet in en romige saus met spinazie

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Hanse | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 200 gram Oreo’s + extra om te garneren
  • 200 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 30 gram suiker
  • 250 milliliter slagroom (35 procent)