Ingrediënten
  • 4 zalmfilets
  • Zout en peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 30 gram boter
  • 6 teentjes knoflook, geperst
  • 1 gele ui, fijngesneden
  • 40 milliliter droge witte wijn
  • 100 gram zongedroogde tomaten, julienne gesneden
  • 420 milliliter kookroom (Finesse)
  • 300 gram babyspinazie
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel maizena vermengd met 1 eetlepel water (optioneel)
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden
Christel
25 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 zalmfilets
  • Zout en peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 30 gram boter
  • 6 teentjes knoflook, geperst
  • 1 gele ui, fijngesneden
  • 40 milliliter droge witte wijn
  • 100 gram zongedroogde tomaten, julienne gesneden
  • 420 milliliter kookroom (Finesse)
  • 300 gram babyspinazie
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel maizena vermengd met 1 eetlepel water (optioneel)
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden

Heerlijk bij de rijst of door de pasta

Het liefst zouden we een paar keer per week pasta eten. Niet alleen omdat het heerlijk is, maar ook omdat je het op zoveel verschillende manieren kunt bereiden. Bovendien is pasta makkelijk om te maken en kun je het gerecht vaak snel op tafel zetten. Laatst maakten we deze heerlijke, romige zalmfilet met knoflook en spinazie. Heerlijk voor bij de rijst of door de pasta.

Zo lekker!

Hoe maak je de zalmfilet? 

  • Kruid beide kanten van de zalmfilet met wat peper en zout.
  • Verhit de olijfolie op een middelhoog vuur in een koekenpan. Bak de zalmfilet aan beide kanten ongeveer vijf minuten. Haal zalm uit de pan en zet apart.
  • Smelt de boter in dezelfde pan op een middelhoog vuur en voeg de knoflook en uien toe, bak 1 minuut.
  • Schenk de witte wijn erbij en draai het vuur laag. Bak ongeveer 2 minuten, roer af en toe.
  • Voeg de zongedroogde tomaten toe en bak dit 1 á 2 minuten.
  • Voeg de kookroom en een beetje zout en peper toe. Laat op een laag vuur 2 minuten sudderen.
  • Doe de spinazie in de pan en roer goed door de saus.
  • Voeg de Parmezaanse kaas doe. Laat de kaas volledig door de saus smelten.
  • Wil je een dikkere saus? Voeg dan het maizenamengsel toe en blijf goed roeren.
  • Voeg de zalm toe aan de saus en schep de saus over de filet heen. Maak het af met verse peterselie.
  • Serveer de zalm met saus bij pasta, rijst of gestoomde groenten.
  • Geniet ervan!

Bekijk hieronder de instructievideo

Lees ook: Deze lekkere lasagne pockets zijn een feest op elke feesttafel

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Cafedelites | Beeld: videostill