45 min.
12 pers.

Een romige lekkernij met een knapperig randje

Wij zijn gek op een lekker stukje cheesecake. Na de cheesecake met Rolo, roze koeken en Nutella, hebben we nu een nieuw pareltje voor je. De kaneelsuiker-cheesecake maak je met slechts zes ingrediënten. De romige binnenkant en knapperige buitenkant vormen een perfecte combinatie. De kaneelsuiker geeft het geheel een heerlijk herfstige smaak. Binnen een uurtje staat deze lekkernij al op tafel, dus waar wacht je nog op? De keuken in!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Klop de roomkaas in een kom tot een gladde massa. Voeg vervolgens de helft van de suiker, het ei en de vanille toe en klop het geheel tot een gladde massa.
  • Rol het croissantdeeg uit en knijp de naden samen met je vingers, zodat het een geheel wordt.
  • Meng vervolgens in een kleine kom de resterende helft van de suiker met het kaneel, zodat je kaneelsuiker krijgt.
  • Vet een ovenschaal van 33 x 23 centimeter in. Strooi de helft van de kaneelsuiker over de bodem van de ovenschaal.
  • Bedek de bodem met kaneelsuiker vervolgens met één stuk croissantdeeg.
  • Verspreid de cheesecakevulling over het deeg en dek het geheel af met het tweede stuk croissantdeeg.
  • Strooi tot slot de resterende kaneelsuiker over het deeg.
  • Bak de kaneelsuiker-cheesecake 30 minuten in de oven.
  • Laat de lekkernij volledig afkoelen en snijd hem vervolgens in 12 vierkanten.
  • Genieten maar!

Ook lekker: Recept: Lotus Speculoos-cheesecaketoetjes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill 

Ingrediënten
  • 2 blikken croissantdeeg
  • 450 gram roomkaas
  • 1 ei
  • 200 gram suiker
  • 1 theelepel vanille
  • 2 eetlepels kaneel