Dit wisten wij niet! 

Af en toe kom je van die eyeopeners tegen, waarvan je denkt: waarom wist ik dit niet eerder? Zo schreven we eerder over de functie van het gat in een snijplank en in de pasta-lepel en de geheime functie van een broodrooster. Nu hebben we opnieuw zo’n openbaring voor je: deze keer over de dop van je peper- en zoutmolen. Deze blijkt namelijk meerdere standen te hebben!

Verschillende maalstanden

Iedere thuiskok heeft ze wel in de keuken staan: een peper- en zoutmolen. Maar wist jij waar de dop op die handige molens eigenlijk voor is? Deze blijkt namelijk een extra functie te hebben! Met dank aan een oplettende Twitteraar weten we nu dat de peper- en zoutmolen twee verschillende maalstanden heeft. Beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen!

Dop omhoog of omlaag 

We horen je denken: hoe werkt dat dan precies? Waarschijnlijk draai jij al jaren aan die dop en komt het peper en/of zout er altijd op dezelfde manier uit. Tot vandaag! Het is eigenlijk heel simpel: duw de dop omhoog voor een grovere maling en naar benden voor een fijnere maling. Wauw! 

Reacties

Twitteraar Jim heeft bij veel mensen de ogen geopend. De verbaasde reacties stromen binnen onder zijn tweet. “De grote vraag… Is dat altijd zo geweest?” vraagt iemand zich af. Anderen: “Wait…wat? Ik ga het nu testen!” en “Nooit geweten! Thanks!” En natuurlijk zijn er ook altijd mensen die dit al láng wisten: “Ik sta er van te kijken hoe weinig mensen dat weten. Grappig! Beter laat dan nooit.”

Lees ook: Kun je groenten of sla in een bolstaand plastic zakje nog eten of niet?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Favorflav | Beeld: Pixabay