Recept: Lotus Speculoos-cheesecaketoetjes

Ingrediënten
  • 85 gram Lotus Speculoos-koekjes
  • 200 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 80 milliliter slagroom
  • 125 gram speculoos
  • Toppings: 2 eetlepels Lotus Speculoos, Lotus Speculoos-koek kruimels en extra slagroom
15 min + 2 uur min.
4 pers.

Verras je visite met een Lotus Speculoos-dessert

Wanneer we visite over de vloer hebben, zetten we graag een lekkere maaltijd op tafel. Om de boel helemaal gezellig te maken, maakt een lekker dessert de boel helemaal af. Geen zin in te veel gedoe? Maak dan eens deze gemakkelijke Lotus Speculoos-cheesecaketoetjes. Hier kunnen jij en je visite geen genoeg van krijgen! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Aan de slag:

  • Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of stamp met een deegroller plat. Verdeel de koekkruimels over de kleine glaasjes. Zet de glaasjes ±15 minuten in de koelkast.
  • Klop de roomkaas in een kom luchtig. Voeg vervolgens de speculoos en het vanille-extract toe en mix opnieuw.
  • Mix in een andere kom de slagroom tot er pieken ontstaan. Schep dit vervolgens voorzichtig door het speculoosmengsel.
  • Verdeel dit over het koekmengsel in de glaasjes. Zet vervolgens 2 uur in de koelkast.
  • Warm 2 eetlepels speculoos op in een hittebestendig schaaltje in de magnetron.
  • Top de toetjes af met slagroom, de verwarmde speculoos en wat kleine stukjes Lotus Speculoos-koekjes.
  • Genieten maar!

Lees ook: 9x de lekkerste toetjes met Baileys

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: El Mundo Eats | Beeld: Videostill YouTube

Ingrediënten
  • 85 gram Lotus Speculoos-koekjes
  • 200 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 80 milliliter slagroom
  • 125 gram speculoos
  • Toppings: 2 eetlepels Lotus Speculoos, Lotus Speculoos-koek kruimels en extra slagroom