Recept: cheesecake met roze koek

Ingrediënten
  • 180 gram + 2 losse roze koeken
  • 40 gram (ongezouten) roomboter
  • 400 roomkaas
  • 200 gram crème fraîche
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 middelgrote eieren
  • 2 eetlepels bloem
  • 4 druppels roze vloeistof
  • Vers fruit als aardbeien en bessen voor de topping
  • Poedersuiker ter garnering
Maayke
20 + 180 min.
6 - 8 pers.
Ingrediënten
  • 180 gram + 2 losse roze koeken
  • 40 gram (ongezouten) roomboter
  • 400 roomkaas
  • 200 gram crème fraîche
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 middelgrote eieren
  • 2 eetlepels bloem
  • 4 druppels roze vloeistof
  • Vers fruit als aardbeien en bessen voor de topping
  • Poedersuiker ter garnering

Iedereen zal dol zijn op deze roze cheesecake!

We zijn gek op roze koeken én op cheesecake. Dus waarom deze twee niet samenvoegen voor een overheerlijke smaakcombinatie? Lekker en leuk om op een verveelde middag te maken. Ook de kinderen zullen dol zijn om deze zoete cheesecake met roze koeksmaak. Waar wacht je nog en duik die keuken maar in!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de cheesecake met roze koek:

  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Vet een springvorm van ± 22 Ø in met wat boter.
  • Pak een grote kom en verkruimel hier de 180 gram roze koeken in. Houd de 2 losse roze koeken apart voor de topping.
  • Smelt de roomboter in de magnetron en giet het over de verkruimelde koeken.
  • Kneed met je handen de boter door de koeken en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk met een lepel het deeg goed tegen de bodem aan.
  • Zet de springvorm in de oven en bak de bodem ongeveer 7 à 8 minuten. Haal uit de oven, laat afkoelen en verlaag de temperatuur van de oven naar 120 °C.
  • Maak de vulling: mix in een beslagkom de roomkaas los met een mixer.
  • Voeg de crème fraîche en kristalsuiker toe. Meng tot er geen klonten meer in het beslag zitten.
  • Breek de eieren boven de beslagkom en voeg de bloem toe. Vouw met een spatel de ingrediënten door het beslag.
  • Verdeel het beslag in twee kommen. Voeg aan één kom de roze vloeistof toe en mix goed door.
  • Schenk om de beurt wat beslag van beide kommen toe in de springvorm zodat er een cirkelvormig patroon ontstaat. Herhaal tot het beslag uit beide kommen op is.
  • Bak de cheesecake gedurende 50 à 60 minuten in de oven. Zet na de baktijd de ovendeur open en laat de cheesecake volledig afkoelen. Zet vervolgens in de koelkast en laat de taart minimaal twee uur opstijven.
  • Garneer de cheesecake voor het serveren met wat losse stukken roze koeken, verse fruit en poedersuiker.
  • Geniet ervan!

Dit recept is geïnspireerd op het recept van AnneBella’s Foodblog.

Ook lekker: Lotus Speculoos-cheesecaketoetjes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Annabella’s | Beeld: Pixabay