Schuif die chocolade, snoep en koekjes maar aan de kant! 

Een snackbui is onvermijdelijk, iedereen heeft er weleens last van. Soms heb je gewoon behoefte aan snoep, chips of chocola. Of allemaal tegelijk. Het maak niet uit, zolang het maar ongezond is en veel suikers bevat. En dat terwijl we helemaal niet zo’n trek hebben. Af en toe is het best lekker en mogen we ons er heus wel aan overgeven. Maar het moet natuurlijk niet te vaak gebeuren. Want waarom kiezen we niet gewoon voor een stuk fruit? Met deze tips voorkom je de volgende snackbui!

De tijd nemen

Rennen, vliegen en weer door: we komen allemaal chronisch tijd tekort. Toch is het belangrijk om de tijd te nemen voor de drie belangrijkste maaltijden van de dag: ontbijt, lunch en diner. We snappen dat het heel verleidelijk is om wat eten naar binnen te schuiven achter je laptop, onderweg in de auto of ergens tussendoor, maar dat is niet het meest verstandige. Hoe langer je over je eten doet, hoe meer je verzadigd raakt. En daardoor zul je dus ook minder snel naar een snack grijpen.

Uit het zicht

Als je snacks de hele dag in het zicht liggen, is de kans veel groter dat je ernaar zult grijpen. Leg ze dus uit het zicht. Stop snoepjes, koekjes en andere lekkernijen in je bureaulade, een kast of een andere plek. Het maakt niet uit, zolang jij er maar geen zicht op hebt. Pak alleen een snack als je er écht zin in hebt.

Veel drinken

Soms eten we, omdat we denken dat we trek hebben, maar in feite hebben we dorst. Het klinkt misschien gek, maar het is echt waar. Het is dus belangrijk om genoeg water en thee te drinken gedurende de dag. Dus, als je de volgende keer naar een snack verlangt: eerst een glas water drinken!

Eiwitten en vezels

Het is vast geen nieuws meer dat eiwitten en vezels belangrijk zijn voor een lang verzadigd gevoel. Zorg er dus voor dat je deze voedingsstoffen voldoende binnenkrijgt. Eiwitten worden langzaam verteerd en vullen daarom langdurig. Deze zitten onder andere in vlees, vis, zuivel, eieren, peulvruchten en noten. Qua vezels adviseert het Voedingscentrum om dagelijks dertig tot veertig gram binnen te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan havermout als ontbijt, een goede start van de dag!

Ook lekker: Rozijnen snoepen: verantwoord tussendoortje of suikerbommetjes?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pexels