Ingrediënten
  • 6 vissticks
  • 2 broodjes, bijv. pistolets of bolletjes
  • Handjevol ijsbergsla
  • 1 augurk, in plakjes
  • VOOR DE TARTAARSAUS:
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels kappertjes
  • 2-3 theelepels augurk
  • 2 theelepels peterselie
  • Rasp en sap van 1/4 citroen
Hanna Mellema
25 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 6 vissticks
  • 2 broodjes, bijv. pistolets of bolletjes
  • Handjevol ijsbergsla
  • 1 augurk, in plakjes
  • VOOR DE TARTAARSAUS:
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels kappertjes
  • 2-3 theelepels augurk
  • 2 theelepels peterselie
  • Rasp en sap van 1/4 citroen

Om je vingers bij af te likken!

Vissticks zijn stiekem echt zo’n guilty pleasure food. Ze vallen niet alleen in de smaak bij de kids, ook wij kunnen er heerlijk van smullen! Ben jij ook zo’n fan van vissticks? Dan is dit recept perfect voor jou. Vandaag maken we er namelijk een heerlijk broodje van, vol van smaak en mét een zelfgemaakte tartaarsaus.

Zo ga je te werk:

  • Bereid de vissticks volgens de instructies op de verpakking. Snijd ondertussen de augurk in plakjes.
  • Neem 2 plakjes augurk apart voor de tartaarsaus, en snijd deze fijn. Versnipper ook de peterselie. Doe de mayonaise in een kom, en voeg de fijngesneden augurk, peterselie en citroenrasp en -sap hieraan toe. Roer door elkaar.
  • Snijd je broodjes open en besmeer met de tartaarsaus. Beleg met de vissticks, ijsbergsla en overgebleven plakjes augurk.
  • That’s it. Genieten maar!

Recepten met vissticks

Heb je na het maken van dit recept nog wat vissticks over in de verpakking? Geen zorgen, wij hebben nog genoeg inspiratie voor je. Hoewel vissticks soms misschien een beetje als een kindermaaltijd gezien worden, kun je ze voor ontzettend veel lekkere en veelzijdige maaltijden gebruiken. Maak bijvoorbeeld een visstickbowl met rijst, of probeer deze supersnelle visstick-wraps eens uit! En ook de sushi-liefhebbers hebben geluk, want we deelden eerder ook al een recept voor smaakvolle sushi met vissticks. Allemaal hartstikke lekker, en ook nog eens ontzettend simpel!

Lees ook: Recept: sushi met visstick

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Sainsbury’s Magazine  | Beeld: Adobe Stock