Redactie Kookfans

Alsof je er honderden euro’s voor hebt betaalt!

We hebben niet allemaal het budget om altijd maar de duurste flessen wijn van de plank te grijpen. Maar gelukkig kan ook de goedkope wijn in de supermarkt hartstikke lekker zijn! Merk je toch dat je budget wijntje niet helemaal naar jouw smaak is? Met deze fantastische lifehack kun je hem toch nog nét een stukje lekkerder maken.

Goedkope wijn

Hoe dol je ook bent op een goede wijn, soms is het toch een stuk aantrekkelijker om de goedkoopste fles onder uit het schap te trekken. Wel zo lief voor je portemonnee, want het prijsverschil tussen de goedkoopste en de duurste wijn in de supermarkt of slijterij is meestal niet mis.

Maar of je smaakpapillen ook blij worden van de budgetkeuze? Niet bij iedereen. Het is namelijk niet voor niets dat er verschil zit in de prijzen bij wijnen. Een goedkope wijn is daarom vaak ook een stuk minder rijk van smaak dan een duurdere fles. Gelukkig kun je het beste uit de wijn naar boven halen door zelf nog een extra ingrediënt toe te voegen.

Trucje

En dat is eigenlijk veel simpeler dan je misschien denk. De truc? Voeg een snufje zout toe aan het glas wijn. Ja, je leest het goed! Er wordt namelijk gezegd dat een beetje zout de smaken van een goedkope wijn beter in balans brengen en hem daardoor lekkerder laat smaken. Handig, want het zoutvaatje is in iedere keuken wel te vinden. De kwaliteit van je wijn is dus zó op te krikken. Het is in elk geval het proberen waard tijdens een wijnavondje met vriendinnen, toch? Proost!

Lees ook: Zo til je een goedkoop wijntje naar een hoger niveau

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Dingen voor Vrouwen, Ze.nl | Beeld: Pexels