Ruth Stuut
25 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 150 gram pandanrijst
  • 8 vissticks
  • 1 avocado
  • 2 tomaten
  • 1 paprika
  • ijsbergsla
  • gebakken uitjes
  • snufje zout en peper
  • chilivlokken
  • ravigotesaus

Gezond én lekker!

Bij een bowl denken wij al snel aan rijst en groente met zalm of tonijn, maar wat dacht je van een lekker kleurrijke vissticks bowl? Gezonde, verse groenten samen met de knapperige vissticks klinkt wat ons betreft als een heerlijke combinatie!

Eet de regenboog

Om er zeker van te zijn dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt, is het belangrijk de regenboog te eten. Al die verschillende kleuren zeggen namelijk iets over de voedingsstoffen die het bevat. Rode groenten en fruit bevatten veel vitamine A en C, die je hart, geheugen en lever ondersteunen. Geel en oranje verbeteren de werking van je immuunsysteem, en zijn goed voor je hart, ogen en huid. Groene groenten zijn ontzettend rijk aan vitamine B, C, E en K, echte vitaminebommetjes dus! Deze groenten dragen daarmee bij aan de werking van je ogen, en zorgen voor gezonde tanden en botten. Rijst is rijk aan vezels, en vis bevat veel omega-3 vetzuren, die ons beschermen tegen hart- en vaatziekten. Zo’n kleurrijke vissticks bowl is dus een regelrechte voltreffer!

Zo maak je de bowl:

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Bereid de vissticks volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd de avocado, paprika en tomaat in kleine blokjes.
  • Verdeel de rijst over twee borden. Leg daarna in ieder hoekje van het bord wat tomaat, paprika, ijsbergsla en avocado.
  • Verdeel de vissticks over de borden. Eventueel kun je de vissticks al in stukjes snijden. Dat eet wel zo makkelijk!
  • Maak de bowl af met wat zout, peper, chilivlokken, gebakken uitjes en ravigotesaus.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Hemels: de 6 lekkerste recepten met vis van Kookfans

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest! 

Bron: Lekker en Simpel, Libelle Lekker | Beeld: Adobe Stock