Desy
30 min.
6 - 8 pers.
Ingrediënten
  • 100 gram bastognekoekjes
  • 75 gram boter, gesmolten
  • 500 gram Hüttenkäse
  • 100 gram rietsuiker
  • 2 citroenen, sap van beide en rasp
  • 2 eieren, één heel ei en één eiwit
  • 250 gram kleine aardbeien

Hüttenkäse door je cheesecake is het beste idee ooit!

Cheesecake maken we gewoonlijk met met roomkaas zoals MonChou; zo wordt de taart heerlijk romig en goed stijf. Helaas is roomkaas nogal ongezond; het is vet en een stukje taart gemaakt van roomkaas past dan ook niet echt binnen een gezonde levensstijl…

Maar een cheesecake gemaakt van Hüttenkäse gelukkig wel! Hüttenkäse, ook wel cottage cheese genoemd, is een frisse, kwarkachtige kaassoort met een korrelige structuur. Het is eigenlijk ongerijpte heel jonge kaas die arm is aan vetten en koolhydraten. Wel is het een kaassoort die rijk is aan eiwitten; het wordt dan ook veel gegeten door mensen die willen afvallen en mensen die veel sporten. Perfect dus voor het maken van een iets gezondere taart!

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Smelt de boter in een pan. Doe de koekjes in een zak en verkruimel het met een deegroller totdat je kruimels krijgt. Doe deze kruimels in een kom en voeg de gesmolten boter toe. Roer het geheel tot een glad mengsel.
  • Bekleed een taartvorm van 15 centimeter met bakpapier en doe het koekjesmengsel hierin. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
  • Klop de Hüttenkäse, suiker, citroensap en citroenschil samen in een kom tot er een glad mengsel ontstaat. Klop vervolgens het ei en het eiwit erdoorheen en giet het mengsel in de taartvorm. Strijk de bovenkant glad en bak de cheesecake 35 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Doe de oven uit en laat de cheesecake afkoelen in de oven met de deur open. Hem daar laten afkoelen voorkomt dat er barsten in de cheesecake komen.
  • Snijd de aardbeien in plakjes en decoreer de taart met het fruit. Zet de cheesecake in de koelkast en laat nog verder afkoelen.

Dit recept bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Good To Know | Beeld: videostill