04 oktober 2017
Sabine

Nee, een dubbele espresso telt niet als ontbijt

Tijdens het lesje biologie op de middelbare school is het altijd wel even aan bod gekomen: door te ontbijten breng je je stofwisseling opgang en voorzie je je lichaam van brandstof. We snappen het. Maar blijkbaar is er nog een reden waarom je je ontbijt écht niet over moet slaan.

Haal die ontbijtgranen maar tevoorschijn.

Ziektes

Niet ontbijten om zo tien minuten extra te kunnen slapen voordat je naar het werk gaat, is verleidelijk wanneer je ’s ochtends de ogen maar amper open kunt houden. Verantwoord is het echter niet. Uit onderzoek, dat werd gepubliceerd in Journal of the American College of Cardiology, is gebleken dat mensen die niet ontbijten meer kans hebben op vernauwing in de bloedvaten. Dit kan leiden tot aderverkalking en zo is de kans op hart-en vaatziekten veel groter!

Niet, licht en zwaar ontbijten

Voor het onderzoek werden 4000 Spaanse mannen en vrouwen tussen de 40 en 54 jaar opgedeeld in drie groepen. De eerste groep ontbeet niet, de tweede nuttigde enkel een licht ontbijt en de derde groep nam een stevig ontbijt tot zich. Mensen uit de eerste twee groepen bleken 2,5 keer meer kans te hebben op aderverkalking dan mensen uit de derde groep.

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Nu | Beeld: Pixabay