Renée Bootsma
30 min.
16 pers.
Ingrediënten
  • 50 milliliter espresso
  • 100 gram roomboter
  • 50 gram chocolate chips
  • 400 milliliter gecondenseerde melk
  • 150 gram suiker
  • 70 gram pure chocolade

Daar zeggen wij wel ja tegen!

Een kopje koffie of een kop thee in de middag met een blokje fudge, heerlijk! Deze romige fudge heeft een diepe, verleidelijke smaak van koffie en een lekkere chocolade topping. Een echte traktatie, en het beste van alles is dat je slechts zeven ingrediënten nodig hebt. 

De basis van deze romige fudge wordt gevormd door gecondenseerde melk en boter, maar de ster van de show is uiteraard de koffie. Door de koffie wordt de fudge diep en rijk van smaak, heerlijk!

Zo maak je de fudge:

  • Doe de gecondenseerde melk samen met de boter en suiker in een pan. Laat op laag vuur de suiker al roerend smelten. Breng daarna op laag vuur langzaam het mengsel aan de kook en laat 10 tot 15 minuten zachtjes doorkoken. Tip: gebruik een grote, hogere pan. De suiker, boter en melk gaan namelijk flink bubbelen.
  • Haal de pan van het vuur en laat het mengsel 5 minuten afkoelen, roer af en toe door zodat de hitte kan ontsnappen.
  • Zodra de grootste hitte eruit is, voeg je de espresso toe. Roer de fudge minimaal 10 minuten met een spatel door, tot het mengsel niet meer glanst en dikker wordt. Schep de chocolate chips erdoor en verdeel de fudge over de schaal of bakvorm. Strijk met de achterkant van een lepel de bovenkant mooi glad en laat het volledig afkoelen in de koelkast. Dit duurt 2 tot 3 uur, maar je kunt het beter de hele nacht laten staan.
  • Snijd de fudge in blokjes van 5 centimeter. Smelt de chocolade au bain-marie en drizzle de gesmolten chocolade over de blokjes. Laat opstijven in de koelkast, tot de chocolade uitgehard is. Bewaar de fudge daarna ook in de koelkast. Haal ze voor serveren even eruit en geniet!

Lees ook: op dit tijdstip kun je het beste en kopje koffie drinken in de ochtend

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Uit Paulines Keuken | Beeld: Adobe Stock