Sabine
10 + 20 min.
5 pers.
Ingrediënten
  • 1 pak bladerdeeg
  • 10 peren
  • Suiker
  • Water

Binnen een half uurtje kun je genieten van deze heerlijke perenhapjes

Zo nu en dan komt er een bakwoede in je naar boven, maar wanneer blijkt dat je bijna niets in huis hebt, heb je al snel geen zin meer om de handen uit de mouwen te steken. Gelukkig zijn er ook heel makkelijke recepten die binnen een mum van tijd in elkaar zijn geflanst. Oké, je moet wel het geluk hebben de volgende drie ingrediënten in huis te hebben, maar dan kan het feest ook echt beginnen!

Zo maak je het:

  • Schil de peren en gebruik een appelboor om het klokhuis te verwijderen.
  • Breng een grote pan met water aan de kook en voeg hier 6 eetlepels suiker aantoe. Wacht tot de suiker is gesmolten en doe de peren in het water. Laat de peren op laag vuur zacht koken.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd ondertussen de plakken bladerdeeg in dunne repen.
  • Gebruik daarna de reepjes om de peer te bekleden. Een reepje om de peer heen gewikkeld? Maak het volgende reepje dan aan het uiteinde vast en ga verder. Gebruik de reepjes van een plak bladerdeeg voor één peer. Doe dit tot alle peren bekleed zijn.
  • Besmeer het bladerdeeg met wat water en strooi hier nog wat suiker overheen.
  • Bak de peren daarna in 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  • Serveer eventueel met een bolletje ijs.

Deze tip bewaren? Pin hem op Pinterest

Beeld: Videostill YouTube Baking with Eda