Jaimy Boer

Staat jouw favoriete recept in de lijst?

Nog even en 2021 – het jaar van bananenbrood bakken uit verveling, populaire recepten van TikTok uitproberen en alles in de airfryer maken – is voorbij. Voor we het nieuwe jaar ingaan, blikken we eerst terug op het afgelopen jaar. Dat doen we met de top 10 populairste recepten van Kookfans. 

1. Recept: stroopwafel-cheesecake met witte chocolade

Tegen een stroopwafel bij de thee of koffie zeggen we niet snel nee, maar een puntje van deze cheesecake met stroopwafel en witte chocolade is al helemaal onweerstaanbaar. Dit taartje is heel eenvoudig om te maken. Je hoeft er bovendien maar een handjevol ingrediënten voor in huis te halen.

stroopwafel cheesecake

2. Recept: zo maak je de pasta met gebakken feta die momenteel viraal gaat

Wie het afgelopen jaar op TikTok, YouTube, Facebook of Instagram naar kookvideo’s keek, heeft het vast wel voorbij zien komen: de viral baked feta pasta. Niet zo raar dat deze in de top 10 populairste recepten staat. Deze pasta is romig, smakelijk en snel gemaakt. 

feta pasta

3. Klaar in 5 minuten: luchtige cheesecake

Een stukje gebakken cheesecake slaan wij nooit af. Helemaal als het een home made taart is. Wij maken regelmatig een heerlijke, gebakken cheesecake, alleen is het een groot nadeel dat deze taart lang in de oven moet. Gelukkig hebben we een alternatief gevonden, want deze cheesecake hoeft maar vijf minuten in de magnetron!

cheesecake

4. Recept: zoete aardappelchips uit de airfryer

Of het nu gaat om de frietjes, een taart met dit ingrediënt of de gepofte variant: in 2021 waren we dol zoete aardappel. En wij niet alleen, deze aardappelvariant was afgelopen jaar ontzettend populair. Deze zoete aardappelchips zijn enorm lekker en je maakt ze gemakkelijk en snel in de airfryer.

zoete aardappelchips

5. Makkelijk recept voor smeuïge koffiecake die altijd lukt

Wat is er nou lekkerder dan een plak koffiecake bij je bakkie pleur? Dit recept is makkelijk, snel en bevat maar weinig ingrediënten. Hierdoor kan elke thuiskok dit smakelijke recept maken. Handen uit de mouwen, we gaan aan de slag!

Koffiecake

[Pagina 1/2]