35 min.
4 pers.

Het gerecht is ook nog eens makkelijk te maken

Wie regelmatig op TikTok, YouTube, Facebook of Instagram naar kookvideo’s kijkt, kan er bijna niet meer omheen: de viral baked feta pasta. Een Finse foodblogger werkte 1,5 jaar geleden haar recept voor gebakken feta-pasta uit en het gerecht ging viraal in Finland. Dat iedereen de gebakken feta-pasta wilde maken, bleek wel uit het feit dat feta zelfs uitverkocht was! Op dit moment gaat het recept ook viraal in andere landen. Lees hieronder hoe je de pasta met gebakken feta maakt. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schenk wat olijfolie in een ovenschaal en plaats een blok feta in het midden. Verdeel de rode peper over de feta.
  • Doe de cherrytomaten in de schaal en verdeel rondom de feta. Schenk nog wat olijfolie over de tomaten en feta.
  • Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Zet de ovenschaal in de oven en bak de feta 15 minuten. Zet de oven daarna op 225 °C en bak de tomaten en feta nog zo’n 10 minuten.
  • Kook de pasta ondertussen al dente in gezouten water.
  • Haal de ovenschaal uit de oven en roer met een lepel door de feta en tomaten.
  • Giet de pasta af, voeg toe aan de feta en roer tot alles goed is vermengd.
  • Verdeel vervolgens de basilicum en de knoflook over de pasta en roer nog één keer goed door.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Franse uiensoep-pasta met knoflook en kaas

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Lie Messa | Beeld: Videostill  

Ingrediënten
  • 450 gram pasta, naar keuze
  • 60 milliliter olijfolie
  • 200 gram fetakaas
  • Rode peper, gesneden, naar smaak
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 500 gram cherrytomaten
  • Peper en zout, naar smaak
  • Verse basilicum, naar smaak
  • 4 teentjes knoflook, geperst (optioneel)